Головна Новини Політика зовнішня політика Росія б'є по Україні ракетами з підсанкційними чіпами: що робитимуть в ОП
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія б'є по Україні ракетами з підсанкційними чіпами: що робитимуть в ОП

Росія продовжує виготовляти ракети з чіпами, які купує в обхід санкцій, щоби вбивати мирних українців

14 червня 2023, 11:00
Поділіться публікацією:

Країна-агресорка продовжує обходити санкції й купувати мікрочіпи в країнах вільного світу, аби потім руйнувати ними житлові квартали українських міст та вбивати цивільних українців. В Офісі Президента мають намір працювати над посиленням санкцій та експортного контролю, повідомляє портал "Коментарі" із посиланням на дописи Керівника ОП УкраїниАндрія Єрмака в Telegram.

Росія б'є по Україні ракетами з підсанкційними чіпами: що робитимуть в ОП

Росія б'є по Україні ракетами з чіпами, придбаними в обхід санкцій. Фото: Андрій Єрмак

Андрій Єрмак написав про обстріл російськими ракетами Одеси минулої ночі.


"Одеса. Росіяни обстріляли місто "Калібрами". Загинули цивільні люди. У кожній з цих ракет є не менше 40 іноземних комплектуючих. Без мікроелектроніки Росія не зможе їх виробляти. Санкції необхідно посилити, зокрема, проти тих, хто допомагає країні-терористу отримувати комплектуючі до озброєнь", — підкреслив він.

Згадав Эрмак і про обстріл Кривогу Рогу в ніч на 13 червня, коли росіяни вдарили ракетою Х-101, за попередньою оцінкою випущеною в РФ у квітні 2023 року. 

"Держава-терорист вбила 11 людей, серед них була одна дитина… І це не єдиний тип ракет, який вони виробляють. Росія користується недоліками запроваджених обмежень і обходить санкції за допомогою посередників, зокрема, третіх країн", — зазначив голова ОП.


Він додав, що у цій ракеті — близько 50-ти компонентів переважно складає мікроелектроніка, вироблена в країнах, які вводили санкції проти Росії. Не дивлячись на це, РФ змогла різними шляхами поставити ці компоненти. Вирішення болючого питання голова Офісу Президента бачить у запровадженні повних санкцій проти всіх російських компаній, що виробляють засоби вбивств мирних українців. Також мають каратися і шляхи обходу санкцій, наголосив Андрій Єрмак. 

"Україна застосувала санкції проти всіх компаній в Росії, що виробляють ракети. Саме такі повні санкційні обмеження мають бути і на глобальному рівні проти цих компаній… Факти посередництва компаній, зареєстрованих у третіх країнах, є прикладом того, що нинішніх заходів недостатньо і санкції мають посилюватися, зокрема, по відношенню до них", — додав він.


В ОП, за словами Єрмака, вже працюють над посиленням санкцій та експортного контролю, щоб позбавити росіян можливостей отримувати іноземні комплектуючі для виробництва озброєнь через посередників. До процесу залучаються партнери України, відбулися зустрічі з дипломатами відповідних країн.

"Група Макфола-Єрмака готує документ, що досліджує ситуацію з надходженням мікроелектроніки та інших компонентів до РФ з конкретними рекомендаціями щодо обмежень. Санкційна коаліція повинна дати жорстку відповідь. Обхід санкцій має стати неможливим. Разом ми повинні вдарити по рф та їх ВПК", — резюмував голова ОП.


"Коментарі" повідомляли, що після удару РФ ракетами по Одесі підтверджено загибель трьох людей, ще тринадцять дістали поранення.

На порталі йшлося й про те, що в Кривому Розі завершився розбір завалів після вчорашньої нічної атаки. Тіло ще однієї загиблої людини дістали з-під завалів приватного підприємства в Кривому Розі. Тієї ночі ворог убив у місті 11 мирних жителів. Триває розбір конструкцій. 

Нагадаємо, в ніч на 13 червня російські війська завдали масованої ракетної атаки по Україні. Одна з ракет влучила в житлову п'ятиповерхівку в Кривому Розі Дніпропетровської області, внаслідок чого спалахнула пожежа. Крім того, в місті пошкоджено низку інших цивільних об'єктів. В ООН відреагували на російську ракетну атаку по Кривому Рогу. У Міноборони Росії ж цинічно відзвітували про свої атаки на мирних людей у Кривому Розі, заявивши, що "досягнули мети удару".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини