Головна Новини Політика зовнішня політика Росія активізувала ядерну ракету, якою Путін погрожував США
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія активізувала ядерну ракету, якою Путін погрожував США

Стратегічний ракетний комплекс "Сармат", яким Путін погрожував Заходу, поставлено на бойове чергування

1 вересня 2023, 20:36
Поділіться публікацією:

Стратегічний ракетний комплекс "Сармат" поставлено на бойове чергування, повідомив на марафоні "Поділися своїм знанням" генеральний директор державної корпорації "Роскосмос" Юрій Борисов, передає "Інтерфакс". Про це повідомляють "Коментарі".

Росія активізувала ядерну ракету, якою Путін погрожував США

В Росії поставили пам'ятник ядерній ракеті

Але, як зазначає агентство ТАРС, із презентації "Роскосмосу" випливає, що постановка комплексу на бойове чергування запланована на 2024 рік.

"Сармат" — це комплекс шахтного базування з міжконтинентальною балістичною ракетою, яка, як стверджують у Росії, здатна нести ядерні та гіперзвукові боєприпаси великої потужності. Заявлена стартова маса ракети перевищує 200 тонн, дальність – 18 тисяч кілометрів. "Сармат" має прийти на зміну радянському комплексу "Воєвода" (за класифікацією НАТО — SS-18 "Сатана") із найпотужнішою в арсеналі Росії стратегічною ракетою шахтного базування, дальність якої складає 11 тисяч кілометрів.

У ракеті використовується модернізована версія двигуна РД-264, що вже застосовується в "Сатані". На відміну від "Сатани", в концепції комплексу "Сармат" робиться акцент не на максимальну вагу боєголовок, що закидаються, які можуть бути знищені засобами протиракетної оборони, а на доставку нехай меншої кількості боєголовок, але за такими траєкторіями і такими способами, які суттєво ускладнюють їх знищення навіть перспективними комплексами ПРО; закладена в ракеті технологія "орбітального бомбардування" дозволяє завдати удару по території супротивника суборбітальною траєкторією через Південний полюс Землі в обхід розгорнутих батарей THAAD, а також дозволяє здійснювати запуски цивільних космічних апаратів.

"Сармат" пафосно представляв Володимир Путін у його посланні Федеральним зборам у 2018 році. Тоді глава Росії заявляв, що "Сармат" може нести велику кількість ядерних боєприпасів, а також здатний "пролітати над Північним та Південним полюсами та завдавати ударів по цілям у будь-якій точці світу". При цьому у віртуальній презентації ракета летіла у бік Північної Америки через Північний полюс. Але згідно з відкритою інформацією, успішно випробуваний "Сармат" був лише один раз — наприкінці квітня 2022 року, після початку російського вторгнення в Україну, міністерство оборони Росії повідомило про успішний запуск МБР "Сармат" з космодрому Плесецьк в Архангельській області.

Нагадаємо, що перед широкомасштабним вторгненням в Україну Путін попередив західні країни, що у разі втручання у військовий конфлікт вони зіткнуться із викликами, які ніколи не відчували у своїй історії.

Тим часом, Путін зробив заяву про війну.

Індія запускає новий корабель до Сонця.

А з України дозволили виїзд певної категорії студентів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини