Головна Новини Політика зовнішня політика «Росатом» допомагає російському ВПК обходити санкції, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

«Росатом» допомагає російському ВПК обходити санкції, - ЗМІ

Україна вимагає запровадження санкцій проти атомної компанії рф

23 січня 2023, 10:00
Поділіться публікацією:

Державна атомна компанія рф "Росатом" допомагає російському військово-промисловому комплексу постачати компоненти, технології, сировину для ракетного палива. Про це пише WP з посиланням на лист керівника департаменту компанії від жовтня 2022 року, який опинився у розпорядженні української розвідки. 

 «Росатом» допомагає російському ВПК обходити санкції, - ЗМІ

Фото: https://topcor.ru


З документу випливає, що "Росатом" пропонує постачати товари російським військовим частинам і виробникам зброї, на які накладено санкції. Серед цих підприємств ВПК — виробник ракетних комплексів "Алмаз-Алтей", "Техмаш", що спеціалізується на виготовленні некерованих бомб та систем залпового вогню, "Високоточні комплекси", які випускають "Іскандери", "Сплав", продукція якого — реактивні системи залпового вогню "Ураган" та інші. До листа додано детальний опис пропонованої продукції. 


Видання зазначає, що "Росатом" довгий час позиціонувалася як цивільна організація, що експлуатує АЕС в комерційних партнерствах з багатьма країнами світу. Дотепер вона уникала санкції через можливі економічні наслідки для США та країн Західної Європи. У ЄС 18 АЕС російського дизайну, тож "Росатом" має важелі впливу на продовження їх роботи, кажуть фахівці. Загалом з 450 АЕС у світі 20 спроектовані рф. Крім того, Америка отримує четверту частину збагаченого урану саме від російської державної компанії. "Росатом" контролює 30% глобального ринку цієї сировини.


Після вторгнення в Україну співробітники "Росатому" сприяли незаконному захопленню росіянами ЗАЕС. Є дані, що вони скеровували ворожу артилерію, однак в компанії це заперечують.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини