Головна Новини Політика зовнішня політика Робимо все можливе: Кулеба розповів про експорт продуктів харчування до Ліберії
commentss НОВИНИ Всі новини

Робимо все можливе: Кулеба розповів про експорт продуктів харчування до Ліберії

Україна робить все можливе, щоб експортувати продукти харчування на африканські ринки

16 травня 2022, 10:05
Поділіться публікацією:

Україна докладає максимальних зусиль для експорту продовольчих продуктів до Ліберії . Про це в переговорах з главою МЗС Ліберії Ді Максвеллом Кемаєм заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Робимо все можливе: Кулеба розповів про експорт продуктів харчування до Ліберії

Як написав глава українського МЗС на своїй сторінці в Twitter , Російська федерація має припинити блокаду українських портів і припинити підрив світової продовольчої безпеки .

"Поговорив з моїм ліберійським колегою Ді Максвеллом Кемаєм. Вдячний за підтримку Ліберії в рамках ООН. Україна робить все можливе, щоб експортувати продукти харчування на африканські ринки, але Росія має припинити незаконну блокаду українських морських портів та припинити підрив глобальної продовольчої безпеки" , - Написав Куліба .

Ліберія вважається найбіднішою країною Західної Африки і перебуває на третьому місці у світі за цим показником.

Згідно з офіційними даними , у Ліберії рівень безробіття становить 85% населення. Такий рівень безробіття є одним із найвищих у світі .

Нагадаємо, на початку травня цього року в Україну з офіційним візитом прибув член Національної асамблеї Південно-Африканської Республіки (ПАР) Джон Стенхайсен.

У ході свого візиту він заявив, що більшість африканців висловлюють підтримку українцям, які борються проти окупантів за свою свободу і намагаються не допустити продовольчої катастрофи у світі, засіваючи поля та налагоджуючи експорт зерна до Африки та Азії через країни Європи.

Зокрема, він наголосив, що понад десять мільйонів африканців переглянули документальний фільм про Україну, якій потрібна підтримка всього світу у боротьбі проти окупантів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини