Головна Новини Політика зовнішня політика РНБО перевірить, чи не було держзрадою голосування 236 нардепів за «Харківські угоди» в 2010 році
commentss НОВИНИ Всі новини

РНБО перевірить, чи не було держзрадою голосування 236 нардепів за «Харківські угоди» в 2010 році

З нардепами планують поговорити в СБУ

11 березня 2021, 20:59
Поділіться публікацією:

Рада національної безпеки та оборони (РНБО) перевірить законність ратифікації 236 народними депутатами так званих Харківських угод у 2010 році. Про це під час брифінгу заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

РНБО перевірить, чи не було держзрадою голосування 236 нардепів за «Харківські угоди» в 2010 році

Олексій Данілов

За його словами, у 2008 році Кабмін повинен був розробити законопроект, який регулював би вихід Чорноморського флоту РФ в 2017 році. Але цей законопроект так і не був розроблений. Данілов вважає, що це стало однією з причин появи у 2010 році "Харківських угод", які депутати Верховної Ради ратифікували всього лише через чотири дні після підписання в Харкові.

Зараз також є окреме доручення СБУ з'ясувати, як 236 нардепів голосували з цього питання. Також Служба безпеки може порушити провадження у 111 статті КК "Державна зрада" до цих осіб.

Олексій Данілов також зазначив, що депутатів планують викликати для пояснень в СБУ.

Політолога Петро Охотін зазначив для порталу "Коментарі", що Володимир Зеленський і Олексій Данілов проводять переформатування державної вертикалі.

"Останні рішення РНБО — це, перш за все, нагадування про те, що за національну політику в Україні відповідальна держава. Справа проти 236 депутатів — маркер. Суть його — злочини перед державою не забуті", — зазначив експерт. Він також зазначив, що позитивна сторона такої політики — президент і держава показали, що закони та національна безпека вище мандатів і грошей.

Відзначимо, 27 квітня 2010 року депутати направили на ратифікацію парламенту "Харківські угоди", що стало одним з найскандальніших голосувань в історії України.

"Харківські угоди" — підписаний тодішніми президентами України та Росії Віктором Януковичем і Дмитром Медведєвим документ, який фактично передбачав, що Україна фактично здає Крим в безстрокову оренду Чорноморському флоту РФ, за що Москва давала Києву 100 доларів знижки на газ.

Нагадаємо, портал "Коментарі" разом з експертами розбирався, які можуть бути наслідки у сьогоднішнього засідання РНБО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини