Головна Новини Політика зовнішня політика РНБО конфіскує в Україні активи російських банків
commentss НОВИНИ Всі новини

РНБО конфіскує в Україні активи російських банків

Згідно з рішенням РНБО, конфісковуються активи провідних російських держбанків

12 травня 2022, 14:09
Поділіться публікацією:

Рада національної безпеки та оборони України (РНБОУ) ухвалила рішення примусово конфіскувати в Україні права власності Російської федерації та її резидентів.

РНБО конфіскує в Україні активи російських банків

Як повідомляє прес-служба Верховної Ради України, під це рішення потрапляють 99,772644% акцій Промінвестбанку, який належить державній російській корпорації "ВЕБ.РФ", а також 100% акцій Міжнародного резервного банку, який раніше іменувався Ощадбанком (власник – Ощадбанк РФ).

Крім цього, згідно з рішенням РНБО та указом президента України, конфісковуються фінансові активи у вигляді прав вимоги боргу "ВЕБ.РФ" до ПІБ на 0,93 мільярда гривень і Ощадбанку Росії до МР Банку на 14,9 мільярда гривень.

Також буде вилучено інші фінансові активи цих "дочірніх компаній" російських банків, за винятком 3 млрд грн МР Банку, які спрямовуються на задоволення вимог його кредиторів.

Відповідне рішення РНБО та указ президента опубліковано на сайті Верховної Ради у четвер.

Нагадаємо, 4 березня під час виступу в Європарламенті голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн представила шостий пакет санкцій проти Російської Федерації, який передбачає відключення від міжнародної платіжної системи SWIFT ще трьох російських банків.

Зокрема, за словами фон дер Ляйєн, від фінансової системи буде відключено найбільший банк РФ – Ощадбанк.

Крім цього, від SWIFT тоді відключили ще два російські банки. Урсула фон дер Ляйєн також зазначила, що ЄС планує заборонити європейським фахівцям надавати послуги російським компаніям.

Перед цим, у березні, Євросоюз уже виключив кілька російських банків із SWIFT на початку березня. Водночас, ЄС не став накладати санкції на найбільші банки Росії – Ощадбанк та Газпромбанк, оскільки через ці дві фінустанови здійснюється оплата за імпорт газу та нафти з Росії.







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини