Головна Новини Політика зовнішня політика Рішення Росії скоротити видобуток нафти не збурить ціни - комісар ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Рішення Росії скоротити видобуток нафти не збурить ціни - комісар ЄС

Санкції обмежили здатність Росії знаходити покупців для всіх 10,9 мільйонів барелів на день, які вона видобувала станом на кінець 2022 року.

15 лютого 2023, 09:35
Поділіться публікацією:

За словами комісара ЄС з енергетики Кадрі Сімсон, Кремль відчуває труднощі навіть після того, як погодився на поставки свого "чорного золота" з великими знижками. Про це пише Bloomberg, передають "Коментарі".

Рішення Росії скоротити видобуток нафти не збурить ціни - комісар ЄС

Нафта. Фото з відкритих джерел.


Зазначається, що нафта Brent підскочила минулої п'ятниці після того, як віце-прем'єр-міністр рф Олександр Новак заявив, що Росія скоротить видобуток на 500 000 барелів на день наступного місяця. Це збільшило щотижневе зростання показника до 8,1%, що є найбільшим за чотири місяці. Тим не менш, у понеділок він трохи відновив свій приріст, впавши приблизно до 86 доларів за барель, що пояснюється зміцненням долара.


На думку Сімсон, рішення Росії у відповідь на заборону ЄС імпортувати майже все сире "чорне золото" та нафтопродукти з Москви, а також обмеження цін G7 — навряд чи сприятиме зростанню нафти в довгостроковій перспективі.


Як пише видання, видобуток та закордонні поставки сирої нафти в Росії виявилися стійкими до кількох хвиль західних санкцій. Хоча країні довелося скоротити видобуток протягом перших тижнів після вторгнення в лютому минулого року до трохи більше ніж 10 мільйонів барелів на день, до кінця року він відновився.


Видання зауважило, що Енергетична комісія ЄС наприкінці цього місяця опублікує оцінку здатності блоку поповнити запаси природного газу напередодні наступної зими. Країнам ЄС вдалося швидко поповнити свої сховища до цієї зими, навіть коли Росія скоротила потік газу по трубах у відповідь на санкції. Частково це сталося через збільшення закупівель зрідженого газу в США та інших країнах.


Незважаючи на те, що Росія все ще надсилає в Європу певну кількість газу по трубах, ці обсяги можуть ще скоротитися, вважає Сімсон.


Раніше ми писали, що Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, яка регулює продаж конфіскованих російських активів та майна в Україні.У ній уряд вирішив запустити відкритий продаж цього майна через аукціони, в яких зможе взяти участь український чи іноземний бізнес. Аукціони будуть проходити за тим самим принципом, що й мала приватизація під наглядом Фонду державного майна.


Джерело: https://www.bloomberg.com/news/articles/2023-02-13/european-union-says-russia-was-forced-into-oil-production-cuts



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини