Головна Новини Політика зовнішня політика Рішення про вступ України і Грузії в НАТО є, - заступник генсека НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Рішення про вступ України і Грузії в НАТО є, - заступник генсека НАТО

У НАТО хочуть бачити Україну ще одним членом Альянсу

27 серпня 2021, 08:55
Поділіться публікацією:

Рішення щодо того, що Україна і Грузія повинні стати повноправними членами НАТО — прийнято. Ці гарантії Київ і Тбілісі отримали на найвищому політичному рівні. Як передає видання "Коментарі", про це в відвертому інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" заявив заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане.

Рішення про вступ України і Грузії в НАТО є, - заступник генсека НАТО

НАТО Фото із відкритих джерел

Він зазначив, історія НАТО показує, що Політика відкритих дверей дає дуже хороші результати. Через цей шлях пройшли багато нині діючих членів Альянсу. Більшість з них зміцнили НАТО вже після того, як пішов у небуття комунізм. Ця політика відкритих дверей є частиною Конституції НАТО. Підсумковий документ Бухарестського саміту про те, що Україна і Грузія повинні стати членами НАТО ніхто не відміняв. Саме тому двом вищезгаданим країнам надано статус союзників.

На думку заступника генсека НАТО, найважливіше рішення для Грузії і України було оголошено пару місяців назад в Брюсселі. Саме там було підтверджено лідерами НАТО про те, що перспективи членства України і Грузії залишаються незмінними і практично всі країни Альянсу бачать Україну і Грузію в складі НАТО. При цьому Мірча Джоане додав, що для того, щоб говорити про конкретні терміни отримання ПДЧ, або членства в НАТО потрібно виходити з ряду факторів, які впливають на прийняття такого рішення. Це і просування реформ в країнах, які бажають приєднатися до НАТО, це і політичний консенсус вже всередині НАТО. Тому не можна сказати на сьогоднішній день, що Україна саме в таку-то дату стане членом НАТО. Чиновник зазначив, єдина порада, яку можна дати Україні, щоб швидше стати членом НАТО, потрібно як і раніше проводити всі необхідні реформи, посилювати взаємозв'язок з НАТО і тоді той день, коли Україна стане повноправним членом, прийде якомога швидше.

Читайте також на порталі "Коментарі" — українці як і раніше хочуть в ЄС і НАТО — опубліковані результати нового опитування.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Наина

27 серпня 2021, 10:46

Заместитель генсека альянса Джоане подтвердил, что дело не только в реформах, но и в политических разногласиях внутри самого НАТО. В 2008 году Украина не имела территориальных споров, и Германия с Францией проголосовали против вступления нашей страны в НАТО, а такие решения принимаются консенсусом. Приплюсуем еще заявления путина о том, что в случае получения Украиной членства в альянсе, подлетное время натовских ракет до его бункера сократится до 7 минут. Вот и оцените шансы. Единства мнения по Украине внутри альянса нет, реформы, которые ведутся уже много лет, нам не засчитываются, в противовесе - серьезное сопротивление со стороны России.


Новини