Головна Новини Політика зовнішня політика Рішення про постачання ракет Taurus вже на столі у Шольца: Кулеба заінтригував заявою
commentss НОВИНИ Всі новини

Рішення про постачання ракет Taurus вже на столі у Шольца: Кулеба заінтригував заявою

Дмитро Кулеба, говорячи про передачу Україні ракет Taurus, заявив, що рішення лежить у Шольца на столі.

4 вересня 2023, 17:40
Поділіться публікацією:

Рішення про передачу Україні крилатих ракет Taurus лежить на столі у канцлера Німеччини Олафа Шольца. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, пише "Укрінформ".

Рішення про постачання ракет Taurus вже на столі у Шольца: Кулеба заінтригував заявою

Дмитро Кулеба. Фото з відкритих джерел

Главі МЗС України поставили питання – чи правда, що канцлер Німеччини Олаф Шольц є єдиною людиною у владі ФРН, яка блокує рішення про постачання Україні далекобійних ракет Taurus. Дмитро Кулеба відмовився відповідати ствердно, зазначивши, що на це питання краще пошукати відповіді в самій Німеччині, поставивши її комусь із представників німецького уряду.

"Я думаю, що це рішення (Ред. – про передачу Україні ракет Taurus) лежить у канцлера Німеччини на столі. Він має його ухвалити", — заявив міністр.

Щодо можливості поставок Україні американських ракет ATACAMS, то, за словами Дмитра Кулеби, це питання повністю відкрите. Наразі американські партнери зайняті тим, що вивчають питання про кількість та потужність ракет, які потрібні Україні.

Читайте також на порталі "Коментарі" – канцлер Німеччини Олаф Шольц – єдиний у коаліції, хто досі категорично проти постачання Україні крилатих ракет Taurus. Таку заяву у Twitter зробив голова комітету Бундестагу з питань оборони Марі-Агнес Штрак-Циммерман.

Також видання "Коментарі" повідомляло – вперше ще наприкінці травня у ЗМІ з'явилася інформація про те, що Україна звернулася до Німеччини з офіційним запитом, у якому просить надати їй крилаті ракети Taurus. Після цієї інформації була пауза, адже Берлін дав зрозуміти, що поки що не готовий постачати далекобійні ракети. І ось згодом нардеп Єгор Чернев повідомив у себе у Facebook про те, що, за його інформацією, ключові парламентські фракції Бундестагу досягли консенсусу щодо передачі Україні ракет Taurus. Звідси постає питання – куди Україна може вдарити, якщо отримає Taurus? Що стане головною ціллю ракет? Видання "Коментарі" розбиралося у питаннях, вивчивши думки експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини