Головна Новини Політика зовнішня політика РФ звинуватила українську армію в загибелі 5-річної дитини: реакція МЗС України
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ звинуватила українську армію в загибелі 5-річної дитини: реакція МЗС України

Російські пропагандисти створюють неправдиві новини про загибель дитини, щоб очорнити ВСУ, стверджують дипломати

6 квітня 2021, 16:38
Поділіться публікацією:

У Росії знову активізувалася дезінформаційна робота проти української держави. В останні дні на території РФ та ОРДЛО розповідають про нібито "цинічне вбивство маленької дитини українськими військовими". У Міністерстві закордонних справ України подібну інформацію називають фейковою та маніпулятивною.

РФ звинуватила українську армію в загибелі 5-річної дитини: реакція МЗС України

Окупанти знову розганяють фейки про "звірства ЗСУ" на Донбасі. Фото з відкритих джерел

За словами прессекретаря МЗС Олега Ніколенка, представники ВСУ постійно дотримуються вимог щодо забезпечення режиму тиші на Донбасі. Серед них — і заборона на використання безпілотних літальних апаратів. Однак російські ЗМІ, як пояснює Ніколенко, дружно поінформували місцеве населення про зворотне. Нібито українські бійці усвідомлено спрямували безпілотник, який після контакту вибухнув, на мирне населення.

Більш детально інформаційний кейс досліджували співробітники порталу Stopfake.

Як було з'ясовано під час журналістського розслідування, смерть дитини дійсно зафіксована в селищі Олександрівське на Донеччині. При цьому російські окупанти приховують її реальні причини, скидаючи відповідальність на українську армію.

Насправді ж один із місцевих жителів займався збиранням усілякого сміття, серед якого були й частини боєприпасів. Серед купи уламків якимось чином, за свідченнями односельців, опинилася міна, яка свого часу не вибухнула. Коли ж її вирішила перевірити п'ятирічна дитина, снаряд спрацював. Хлопчик помер на місці.

При цьому в соцмережах і багатьох російських ЗМІ використовуються фотографії боєприпасів і навіть хлопчика з інших країн. Усім їм по кілька років, і вони не стосуються ситуації на Донбасі.

РФ звинуватила українську армію в загибелі 5-річної дитини: реакція МЗС України - фото 2
РФ звинуватила українську армію в загибелі 5-річної дитини: реакція МЗС України - фото 3
РФ звинуватила українську армію в загибелі 5-річної дитини: реакція МЗС України - фото 4
РФ звинуватила українську армію в загибелі 5-річної дитини: реакція МЗС України - фото 5

Як пояснює Олег Ніколенко, неправдиві повідомлення про вбитих українцями дітей постійно з'являються в інформаційному полі Росії й ОРДЛО. Таким чином відпрацьовується один з елементів гібридної війни, здійснюється спроба розпалити новий конфлікт. На щастя, як зазначає прессекретар МЗС, міжнародні партнери України давно не вірять у подібні провокації.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що за минулу добу, 5 квітня, на Донбасі обстріли забрали життя двох українських бійців. Деталі — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви знайдете інформацію про те, чому вітчизняна делегація в ТКГ відмовляється від участі в переговорах на території Білорусі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини