Головна Новини Політика зовнішня політика Резніков звинуватив Німеччину у блокуванні постачання озброєння в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Резніков звинуватив Німеччину у блокуванні постачання озброєння в Україну

Міністр оборони Олексій Резніков звинуватив Німеччину у блокуванні постачання зброї Україні через НАТО, незважаючи на попередження США про можливе нове вторгнення Росії

13 грудня 2021, 08:20
Поділіться публікацією:

Міністр оборони Олексій Резніков поклав відповідальність за збій постачання озброєння Україні на Німеччину, яка використовує всі свої важелі в НАТО для того, щоб озброєння Київ не отримував. Міністр наголосив, що це все відбувається на тлі даних розвідки США про те, що Росія продовжує концентрувати свої війська біля українського кордону. Як повідомляє портал "Коментарі", своїми міркуваннями Резніков поділився в інтерв'ю "Financial Times".

Резніков звинуватив Німеччину у блокуванні постачання озброєння в Україну

Олексій Резніков. Фото: прес-служба президента

Олексій Резніков зазначив, що Україні не вдалося минулого місяця придбати антидронові рушниці та антиснайперські системи з однієї простої причини – ФРН наклала вето на такі продажі через агентство НАТО із закупівель. Після переговорів Берлін трохи змінив свою позицію, знявши заборону на продаж антидронових рушниць, визнавши це озброєння нелетальним.

Міністр обурився тим, що Німеччина у співпраці з Росією продовжує реалізовувати амбітні проекти "Північний потік-2" і при цьому блокує закупівлю важливого озброєння Україною. Таке ставлення Олексій Рєзніков назвав несправедливим.

За словами міністра оборони, проаналізувавши позицію Німеччини в Україні, ухвалили рішення про те, щоб закуповувати летальне озброєння через двосторонні контакти з іншими союзниками. Зокрема, через угоди зі США, Великою Британією, Литвою та Францією.

Олексій Рєзніков також висловив думку, що він не вважає адекватною позицію деяких союзників України про те, що краще "не провокувати Росію". На думку міністра, така стратегія не працює і не працюватиме.

Читайте також на порталі "Коментарі" — посол України в Німеччині Андрій Мельник прокоментував перспективи того, що Берлін погодиться надати Україні додаткове озброєння.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини