Головна Новини Політика зовнішня політика Резніков зробив важливу заяву з приводу війни на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Резніков зробив важливу заяву з приводу війни на Донбасі

У Мінську відбуваються тільки сутички

26 лютого 2021, 11:00
Поділіться публікацією:

Віце-прем'єр і міністр з питань реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков зробив важливу заяву з приводу війни на Донбасі і Мінського процесу. Він сказав, що з липня 2020 роки переговори в Мінську фактично заблоковані. Про це він повідомив в інтерв'ю виданню "Голос Америки".

Резніков зробив важливу заяву з приводу війни на Донбасі

Фото: Google

За його словами, переговорний процес в Мінську фактично заблокований з липня 2020 року. Будь-які дискусії повністю припинені, а замість них залишилися тільки дивні вимоги і постійні перепалки.

Він зазначив, що, наприклад, росіяни вимагають прийняття українським парламентом постанови про визнання Мінських угод і підписання його президентом України Володимиром Зеленським.

Резніков сказав, що Україна завжди відповідає тим фактом, що Мінські угоди не є договором міжнародного рівня, а тому не є обов'язковими для виконання. Він додав, що наша країна не відмовляється від принципів і основ, які закладені в Мінську.

Міністр підкреслив, що Мінські угоди передбачають виведення військ, техніки та бойовиків з території України, а також повну демілітаризацію та припинення вогню.

Після цього можна буде говорити про проведення місцевих виборів і законопроекті про особливості місцевого самоврядування. Віце-прем'єр сказав, що Україна завжди наполягає на тому, що спочатку потрібно виконувати блок безпеки, а вже потім приступати до політичної частини.

Довідка: c квітня 2014 року на Донбасі триває російська збройна агресія, в якій беруть участь незаконні збройні формування і регулярні війська РФ.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в Кабміні перерахували головні тези російської пропаганди.

Читайте також, чому Росія не відкриває пункти пропуску на Донбасі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини