Головна Новини Політика зовнішня політика Резніков розповів, який сценарій щодо України намагається втілити Росія
commentss НОВИНИ Всі новини

Резніков розповів, який сценарій щодо України намагається втілити Росія

Серед інших у Міноборони розглядали сценарій, що РФ спробує буквально оточити військами: від Бреста до Таганрога, по суші, на двох морях та у тимчасово окупованому Криму.

21 лютого 2022, 11:14
Поділіться публікацією:

Глава Міністерства оборони України Олексій Резніков розповів про сценарій російської агресії щодо нашої держави. Міністр наголосив, що рівень загрози залишається високим. Про це пише РБК-Україна із посиланням на заяву чиновника на брифінгу.

Резніков розповів, який сценарій щодо України намагається втілити Росія

Олексій Резніков - фото: Офіс президента

Резніков додав, що незважаючи на високий рівень загрози, українська влада прогнозує всі сценарії розвитку конфлікту, позначаючи тактику поведінки:

"Серед інших ми розглядали сценарій, що РФ спробує буквально оточити військами: від Бреста до Таганрога, по суші, на двох морях та в тимчасово окупованому Криму. І позначити активність на тимчасово окупованій частині Молдови, у Придністров'ї", — повідомив міністр оборони, додавши , що очікувалося, що Росія на цьому фоні влаштує загострення на Донбасі

За словами Резнікова, все це супроводжуватимуть й інші методи тиску, як кібератаки, мінування об'єктів, спроби влаштувати заворушення, використовуючи різні приводи.

Головною метою таких дій з боку РФ глава Міноборони називає розхитування України зсередини. Резніков зазначає, що Росія домагається, щоб наша країна змінила політичний курс і відмовилася від членства в НАТО та Євросоюзі, а врешті-решт втратила незалежність:

"Наразі цей сценарій намагаються втілити", — заявив міністр оборони.

Раніше в матеріалі порталу "Коментарі" — Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що офіційний Київ однозначно підтримує майбутній саміт президентів США та Росії Джо Байдена та Володимира Путіна щодо ситуації з безпекою в Європі та, зокрема, в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини