Головна Новини Політика зовнішня політика Резніков розповів, чому Росія влаштувала загострення на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Резніков розповів, чому Росія влаштувала загострення на Донбасі

Міністр назвав головні причини

6 квітня 2021, 11:25
Поділіться публікацією:

Віце-прем'єр і міністр з питань тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей Олексій Резніков назвав причини ескалації конфлікту на Донбасі, яку Росія влаштовує останнім часом. Про це він повідомив в ефірі передачі "Свобода слова".

Резніков розповів, чому Росія влаштувала загострення на Донбасі

Вiйська РФ

За його словами, Росія влаштовує провокації на кордоні з Україною і стягує регулярні війська по ряду причин. Першою причиною міністр назвав зростання цін на продукти в Росії останнім часом, який відчув кожен пересічний житель. Він зазначив, що напередодні виборів до Держдуми, які пройдуть восени 2020 року — це дуже чутливий фактор внутрішньої напруги.

Також Резніков сказав, що більшість країн світу перестали ставитися до Росії з повагою, а російські політики зрозуміли цей факт. Він підкреслив, що ескалація потрібна Росії для того, щоб відвернути увагу від внутрішніх проблем, а також підняти ставки в протистоянні з США.

Довідка: з квітня 2014 року в окремих районах Донецької і Луганської областей триває російська військова агресія проти України, в якій беруть участь незаконні збройні формування і регулярні війська РФ. За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян.

Сама Росія свою участь в конфлікті заперечує, попри численні докази її прямого військового вторгнення в Україну. Війні на Донбасі передувала незаконна анексія Криму Росією, яка сталася після проведення так званого "референдуму", що суперечить міжнародному праву.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, на що може вплинути залучення США до переговорів по Донбасу.

Читайте також про новий курс НАТО у відносинах з Росією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини