Головна Новини Політика зовнішня політика Резніков підтримав Кравчука з приводу обстрілів на Донбасі: "Маємо право"
commentss НОВИНИ Всі новини

Резніков підтримав Кравчука з приводу обстрілів на Донбасі: "Маємо право"

Він послався на 51 статтю статуту ООН

9 лютого 2021, 15:00
Поділіться публікацією:

Міністр з питань тимчасово окупованих територій Олексій Резніков прокоментував слова глави української делегації в мінській ТКГ Леоніда Кравчука, про те, що українські військові повинні дзеркально відповідати на обстріл з боку бойовиків. Про це Резніков повідомив у інтерв'ю виданню "НВ".

Резніков підтримав Кравчука з приводу обстрілів на Донбасі: "Маємо право"

Війна на Донбасі. Фото: Цензор

За словами Резнікова, перший президент України Леонід Кравчук говорив про статтю 51 Статуту Організації Об'єднаних Націй, коли заявляв про те, що українські військові повинні симетрично реагувати на обстріл з боку бойовиків.

Він зазначив, що 51 стаття говорить про те, що кожна держава має право на те, щоб вести самооборону. Резніков сказав, що якщо наші військові на фронті будуть бачити необхідність самооборони, то будуть користуватися саме цією статтею.

Віце-прем'єр також сказав, що останнім часом на лінії фронту загострюється ситуація і порушується режим тиші, який фіксується місією ОБСЄ.

У недавньому коментарі глава української делегації Леонід Кравчук сказав, що українські військові повинні стріляти у відповідь, якщо існує загроза з боку бойовиків.

Кравчук очолює українську делегацію в ТКГ з липня 2020 року. Він замінив на цій посаді другого президента України Леоніда Кучму, який був главою делегації з 2015 по 2018 і з 2019 по 2020 роки.

Олексій Резніков очолює міністерство з питань повернення окупованих територій з березня 2020 року. Також з вересня 2019 року його представляє Україну в мінській ТКГ.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, якою буде роль США у вирішенні війни на Донбасі.

Також читайте, що буде з заблокованими каналами Медведчука.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини