Головна Новини Політика зовнішня політика Резніков: буде "кривава різанина" у разі вторгнення Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Резніков: буде "кривава різанина" у разі вторгнення Росії

Таке попередження російській владі зробив міністр оборони України

7 грудня 2021, 18:58
Поділіться публікацією:

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив CNN, що буде "справді кривава різанина", якщо Росія вирішить вторгнутися в Україну, і попередив, що "російські хлопці також повернуться в трунах". Заява була зроблена на тлі підвищеної тривоги щодо військового руху на кордоні держав. Про це повідомляє CNN.

Резніков: буде "кривава різанина" у разі вторгнення Росії

Міністр оборони України Олексій Резніков - фото з відкритих джерел

Резніков закликав президента США Джо Байдена, який має розмовляти з Володимиром Путіним під час відеоконференції у вівторок, 7 грудня, твердо виступати проти Москви.

"Я б хотів, щоб Байден сказав Путіну, що ніяких червоних ліній з боку Кремля тут бути не повинно. Червона лінія тут, в Україні, і цивілізований світ відреагує без вагань. Ідея не провокувати Росію не спрацює", — сказав Резніков CNN в ексклюзивному інтерв'ю в понеділок, 6 грудня.

Офіційні особи США та Заходу висловили стурбованість нарощуванням російських збройних сил на українському кордоні, а держсекретар Ентоні Блінкен заявив минулого тижня, що США "мають підготуватися до всіх надзвичайних ситуацій".

Росія має спроможність здійснити швидке й негайне вторгнення, у тому числі встановити лінії постачання, такі як медичні частини та паливо, які могли б підтримувати затяжний конфлікт, якщо Москва вирішить вторгнутися.

Резніков сказав CNN, що Україна оцінює, що на даний момент Росія має 95 000 військовослужбовців на відстані удару від України. Він також додав, що поточні оцінки США щодо того, що Росія може зібрати 175 000 військових для вторгнення в Україну, є заниженими.

"Отже, у нас 250 тис. офіційних військових нашої армії. Плюс, я сказав, 400 тис. ветеранів і 200 тис. резервістів. 175 тис. недостатньо, щоб напасти на Україну", — сказав Резніков.

Резніков наголосив, що російське вторгнення – якщо воно станеться – матиме "катастрофічні" наслідки для всього європейського континенту, і, за оцінками, від 4 до 5 мільйонів українців, можливо, потребуватимуть притулку в Європі. Рєзніков також підкреслив, що Україна є основним постачальником продовольства в Європу та Африку. У разі нападу Росії постачання, за його словами, буде перервано.

Міністр повідомив, що українська армія направила запит на подальшу допомогу у військовій техніці від своїх союзників, включаючи матеріальне забезпечення та навчання своїх ВПС і ВМС.

"Нам не потрібні війська, тому що я вважаю, що це несправедливо, щоб американські солдати гинули в Україні. Ні, нам це не потрібно", — додав Резніков.

Україна кілька тижнів попереджала, що Росія намагається дестабілізувати країну перед будь-яким запланованим військовим вторгненням, а НАТО вказує, що пересування Росії поблизу кордону були незвичайними. Західні держави неодноразово закликали Росію проти подальших агресивних дій щодо України.

Кремль заперечує, що планує атаку, і стверджує, що підтримка України НАТО, включаючи збільшення поставок зброї та військову підготовку, становить зростаючу загрозу для західного кордону Росії.

Резніков сказав CNN, що він вважає, що російське брязкання шаблями має на меті поширити страх і заворушення в Україні, а також перешкодити Україні наблизитися до членства в НАТО та ЄС.

Кремль вимагає юридичного зобов’язання щодо того, що НАТО не буде розширюватися на схід, щоб охопити Україну, і що військова інфраструктура НАТО, як і ракетні системи, не буде створена в країні.

"Якщо ми поширимо паніку в нашій країні та в нашому суспільстві, це буде подарунком для Кремля, тому що вони намагаються це зробити. Тому що накопичення їхніх військ біля нашого кордону — це їхня головна мета, щоб запустити процес дестабілізації всередині нашої країни, щоб зупинити нас посеред шляху. Але ми йдемо в НАТО, ми йдемо в ЄС", — сказав Резніков. 

Як повідомляли раніше "Коментарі", Резніков запросив у США зразки афганського озброєння для ЗСУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини