Головна Новини Політика зовнішня політика Ренат Кузьмін: Українська влада провокує на перший крок до війни Путіна, утримуючи у заручниках Медведчука
commentss НОВИНИ Всі новини

Ренат Кузьмін: Українська влада провокує на перший крок до війни Путіна, утримуючи у заручниках Медведчука

Парламентарій також висловив думку, що англосакси відкрито підбурюють керівництво України до війни з РФ

4 лютого 2022, 18:10
Поділіться публікацією:

Якщо згадати історію, то великі війни іноді починалися з дрібних образ. Адже загострення навколо України почалося після того, як українська влада закрила опозиційні телеканали та взяла під домашній арешт голови політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктора Медведчука. Таку думку висловив народний депутат від ОПЗЖ Ренат Кузьмін, коментуючи статтю в американському щотижневому журналі Time, присвячену Україні, повідомляє 112.ua.

Ренат Кузьмін: Українська влада провокує на перший крок до війни Путіна, утримуючи у заручниках Медведчука

Ренат Кузьмін - фото з відкритих джерел

Парламентар вважає, що українська влада могла "взяти в заручники" Медведчука для того, щоб шантажувати Володимира Путіна.

"Англосакси відкрито підбурюють владу до війни з Росією, одночасно видаючи їй зброю, боєприпаси, військових радників та кредити на озброєння. Путін першим на Україну не нападе: йому потрібен залізобетонний привід для цього, що відповідає міжнародному праву. Він чекає на провокації Києва і готується до війни", — написав Кузьмін у своєму Telegram.

А українська влада, за словами нардепа, незважаючи на всі підбурювання Заходу, не нападе, бо розуміє, що, розпочавши першою, війну програє.

"А примарне НАТО воювати за неї з Росією не буде. Керівництво України провокує Путіна на перший крок, щоб в очах світової спільноти виглядати жертвою агресії та вимагати військової допомоги від НАТО, США, Британії та всіх, хто ще готовий воювати в Європі. Провокує всіма засобами, що є у його розпорядженні, включаючи і шантаж заручником Медведчуком. Звідси і принизливий домашній арешт, і нові звинувачення, і санкції РНБО, і закриття телеканалів, і утиск російськомовних, інтереси яких захищає Медведчук", — упевнений Ренат Кузьмін.

На його думку, стаття в американському щотижневому журналі Time, який присвятив обкладинку Україні та зобразив на ній людину в окопі із заголовком "Криза, яка може змінити Європу назавжди", безперечно заслуговує на увагу.

"Так називається стаття Саймона Шустера, яка починається з історичних паралелей: "... війни іноді починаються через дрібні образи. Вбитий герцог. Розгніваний тато. Віра самотнього короля в те, що його суперники грають нечесно". Після цих паралелей автор переходить до розповіді про дочку Медведчука (її хрестив Путін). Загалом автор проводить думку, що загострення навколо України почалося після того, як українська влада закрила телеканали рішенням РНБО і взяли під домашній арешт Медведчука", – наголосив Кузьмін.

І додав, що "союзники Америки у Києві вирішили жорстко розправитися з Медведчуком" одразу після інавгурації Джо Байдена.

"Протистояння, що виникло в результаті, відродило напруженість часів холодної війни і поставило Європу перед загрозою великого військового конфлікту" ‒ так оцінює те, що відбувається Time.

Такою бачить причину різкого загострення навколо України та Ренат Кузьмін.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини