Головна Новини Політика зовнішня політика Підготовка до війни або демонстрація сили: навіщо Росія стягує війська біля кордонів України
commentss НОВИНИ Всі новини

Підготовка до війни або демонстрація сили: навіщо Росія стягує війська біля кордонів України

Джерела повідомили Reuters, що Росія, стягуючи війська до кордонів України й активізуючи сили на окупованому Донбасі, намагається продемонструвати силу

9 квітня 2021, 18:50
Поділіться публікацією:

Росія стягує війська до кордонів з Україною, щоб показати силу. Про це йдеться в матеріалі Reuters з посиланням на джерела, близькі як до Кремля, так і до проросійських сепаратистів у ОРДЛО.

Підготовка до війни або демонстрація сили: навіщо Росія стягує війська біля кордонів України

Війна на Донбасі. Фото з відкритих джерел

Так, недавнє розміщення техніки недалеко від кордону з Україною джерело називає "навмисною демонстрацією сили в період зростання напруженості між державами".

Повідомляється, що два джерела, близькі до лідерів сепаратистів на Донбасі, заявили, що сутички почастішали навколо міста Донецьк. Тоді як Україна повідомила про п'ять загиблих українських військових у зоні ООС на цьому тижні.

Але нарощування військової потужності не є ознакою серйозної ескалації конфлікту, заявили джерела виданню.

"Москва робить це відкрито, свідомо розміщуючи танки днем. Війна готується не так, це просто демонстрація сили", — сказало джерело Reuters.

Додамо, що коментувати кадри з військовою технікою офіційний представник Кремля Дмитро Пєсков відмовився. Він направив Reuters у Міністерство оборони. Але там не відповіли на запити про коментарі.

Високопоставлений представник адміністрації США сказав виданню, що, на їхню думку, мобілізація Росії повинна була перевірити Зеленського, а також, можливо, оскаржити рішучість адміністрації президента Джо Байдена, який минулого тижня пообіцяв "непохитну підтримку" українського лідера.

Глава РНБО Олексій Данилов сказав Reuters, що, на його думку, Путін використав нарощування військової потужності, щоб відвернути росіян від внутрішнього опозиційного руху, очолюваного ув'язненим критиком Кремля Олексієм Навальним, напередодні вересневих парламентських виборів.

"Сьогодні ми прораховуємо всі сценарії — від найкритичніших до найлегших, і я ще раз підкреслюю — все залежить від Путіна", — сказав Данилов.

Раніше повідомлялося, як минула поїздка Зеленського на Донбас. Президент вирішив підтримати бійців на передовій, де загострилася ситуація.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини