Головна Новини Політика зовнішня політика Рада змінила суми допомоги дітям, малозабезпеченим та одиноким: хто і скільки отримає
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада змінила суми допомоги дітям, малозабезпеченим та одиноким: хто і скільки отримає

У Раді проголосували за підвищення виплат для деяких категорій дітей, а також за надання допомоги малозабезпеченим та одиноким

2 червня 2020, 15:54 comments8734
Поділіться публікацією:

Верховна Рада України сьогодні на засіданні прийняла Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення соціальних гарантій для окремих категорій осіб", йдеться на сайті ВРУ.

Рада змінила суми допомоги дітям, малозабезпеченим та одиноким: хто і скільки отримає

Так, закон передбачає збільшення розміру допомоги на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, з 2 до 2,5 прожиткових мінімумів: для дітей до 6 років – 4 447,50 грн, а від 6 до 18 – 5 545 грн. Тоді як на дітей з інвалідністю виплати підвищені до 3,5 прожиткових мінімумів: для дітей з інвалідністю до 6 років – 6 226,50 грн, від 6 до 18 – 7 763 грн.
Крім того, закон надає право на призначення державної соціальної допомоги на догляд за одинокими особами, які досягли 80-річного віку. Виплата призначатиметься у розмірі 40% прожиткового мінімуму (655 грн) для осіб, які втратили працездатність.

Також надаватиметься одноразова допомога непрацюючій працездатній особі з числа членів малозабезпеченої сім’ї для організації підприємницької діяльності та виведення сім’ї з бідності.

Нагадаємо, сьогодні Рада прийняла закон, який усуває бюрократію та корупційні складові на вітчизняному фармринку.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що Мінсоцполітики хоче доплачувати літнім громадянам по 500 грн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини