Головна Новини Політика зовнішня політика Рада закликала світ до створення трибуналу щодо злочинів РФ проти України
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада закликала світ до створення трибуналу щодо злочинів РФ проти України

За відповідне звернення до країн-членів ООН проголосували 283 нардепи.

7 жовтня 2022, 16:48
Поділіться публікацією:

Українські парламентарі ухвалили постанову про звернення до Організації об'єднаних націй (ООН), а також парламентів та урядів країн, що входять до ЄС та Ради Європи, щодо створення спецтрибуналу щодо злочину агресії проти України. Про це, як повідомляє видання "Коментарі", оголосив на своєму каналі нардеп Ярослав Железняк.

Рада закликала світ до створення трибуналу щодо злочинів РФ проти України

Верховна Рада. Фото з відкритих джерел


За його словами, за відповідне рішення проголосували 283 нардепи. У тексті постанови йдеться, що Рада закликає іноземні держави активізувати зусилля для надання повної підтримки заснування такого трибуналу шляхом ухвалення відповідних нормативно-правових актів та забезпечення участі у його роботі, повної співпраці з майбутнім спецтрибуналом, виділення максимально можливих людських та фінансових ресурсів для його діяльності.


Також, за словами Железняка, депутати Ради ухвалили ще одне звернення до міжнародного співтовариства, в якому визнали Курильські острови японською територією, яка знаходиться під окупацією Росії. У ньому нардепи закликали світ докласти зусиль для оформлення міжнародного статусу цих територій. За ухвалення постанови проголосували 287 парламентаріїв.


Курильські острови, нагадаємо, приєднав до себе Союз Радянських Соціалістичних Республік після закінчення Другої світової війни. У Токіо ці території вважають окупованими.


Раніше видання "Коментарі" писало про те, що мобілізовані росіяни почали масово пропадати на фронті . Відповідну заяву було зроблено під час розмови одного із окупантів із дружиною, дзвінок перехопили до ГУР Міноборони України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини