Головна Новини Політика зовнішня політика Рада дозволила допуск іноземних військових в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада дозволила допуск іноземних військових в Україну

Рішення підтримали 320 депутатів

26 січня 2021, 12:26
Поділіться публікацією:

Верховна Рада України прийняла рішення, яке дозволяє допускати військових іноземних держав на територію країни у 2021 році. Постанова Парламенту необхідно для участі українських союзників в спільних військових навчаннях, про це стало відомо з онлайн-трансляції засідання Ради.

Рада дозволила допуск іноземних військових в Україну

Військові США. Фото: Багнет

Рішення підтримали 320 народних обранців, голос проти віддали лише 12 депутатів Ради.

Йдеться про законопроект під номером 4499, який схвалює рішення Президента України про дозвіл допуску підрозділів збройних сил іноземних держав на територію нашої країни для проведення військових навчань.

На проведення військових навчань в Бюджеті України на 2021 рік закладено більше ніж 38,5 мільйонів гривень. Гроші на навчання будуть спрямовані з річного бюджету Міністерства оборони України.

У 2021 році в Україні планується проведення 8 військових навчань, в яких візьмуть участь військовослужбовці США, Великобританії, Польщі, Румунії, а також військові сил альянсу НАТО.

Прийнятий Радою документ регулює чисельність солдатів іноземних держав, їх озброєння, а також перебування та дислокацію на території України під час військових навчань.

Пояснювальна записка законопроекту свідчить, що витрати будуть профінансовані шляхом асигнувань Державного бюджету 2021 року.

У 2018 році на території України вже проходили спільні військові навчання з НАТО, а Президент Зеленський під час відкриття навчань заявив про прихильність нашою країною євроатлантичного курсу і зазначив, що навчання допоможуть адаптуватися до високих стандартів НАТО.

Раніше "Коментарі" повідомляли про готовність Швеції вступити в НАТО.

Також читайте коментар німецького генерала про головну небезпеку для НАТО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини