Головна Новини Політика зовнішня політика Рада безпеки ООН закликала талібів припинити дискримінацію жінок
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада безпеки ООН закликала талібів припинити дискримінацію жінок

Афганська влада ООН закликала припинити обмежувати жінок

28 квітня 2023, 10:07
Поділіться публікацією:

Таліби мають забезпечити жінкам рівноправну та розумну участь у житті Афганістану, наголошується у резолюції ООН. Про це повідомляють "Коментарі" із посиланням на DW. Документ ухвалено одноголосно з ініціативи Японії та ОАЕ.

Рада безпеки ООН закликала талібів припинити дискримінацію жінок

Таліб

Рада Безпеки ООН у одноголосно прийнятій резолюції закликала ісламський радикальний рух "Талібан" припинити ворожу політику щодо жінок. Проект резолюції, висунутий Японією та Об'єднаними Арабськими Еміратами, увечері в четвер, 27 квітня, підтримали всі 15 країн-членів Ради безпеки всесвітньої організації. У документі наголошується, що таліби повинні негайно відмовитися від обмеження основних прав жінок та забезпечити жінкам та дівчаткам в Афганістані "необмежену, рівноправну, розумну та безпечну участь у житті країни".

Рада безпеки ООН також засудила рішення правителів Афганістану заборонити афганським жінкам співпрацювати з ООН. Незважаючи на те, що резолюція Радбезу ООН має юридичний характер, експерти не очікують, що таліби змінять свою політику.

На початку квітня всесвітня організація повідомила, що за рішенням талібів, які правлять в Афганістані, афганські жінки більше не мають права працювати на ООН. Заборона на роботу жінок у неурядових організаціях діє вже з грудня. Виняток зроблено лише для сфери охорони здоров'я, освіти та продовольства. Ці заборони викликали у світовому співтоваристві різко негативні реакції. Рух "Талібан" після повернення до влади у серпні 2021 року та хаотичного виведення іноземних військ із цієї країни різко обмежив права людини. Правління талібів стає все більш авторитарним та догматичним. Вони найжорсткішим чином ставляться до будь-яких форм опозиції їхнього режиму. Допуск афганських жінок до освіти, роботи і навіть громадських місць для поїздок або лікування різко обмежений.

Тим часом, під Маріуполем почався активний рух російської військової техніки.

Контрнаступ ЗСУ: яким може бути його результат – чому Захід уже переживає.

Відомий актор потрапив у скандал через відео з російськомовною піснею.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини