Головна Новини Політика зовнішня політика Путіну заборонили в'їзд до однієї з країн Європи
commentss НОВИНИ Всі новини

Путіну заборонили в'їзд до однієї з країн Європи

Країна, яка заборонила в'їзд Путіну, постраждала від гібридної агресії Росії

28 квітня 2023, 13:04
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Молдови Дорін Речан заборонив Путіну в'їзд до Молдови. Він пообіцяв "закрити роти всім, хто пропагує та сіє війну". Про це повідомляють "Коментарі" із посиланням на DW.

Путіну заборонили в'їзд до однієї з країн Європи

Молдова

Як повідомив Речан, у Молдові є чорний список громадян РФ, які не зможуть потрапити до країни, при цьому, за його словами, деякі посадові особи дізнаються про те, що вони включені до нього лише при спробі в'їзду до Молдови. Речан пообіцяв колись оприлюднити чорний список.

"Якогось моменту ми зробимо публічний список, на даний момент достатньо того механізму, який працює сьогодні. Не знаю, чи потрібно витрачати ресурси держави на складання публічного списку", — пояснив він. Дорін Речан зазначив, що "ніхто з тих, хто не повинен був в'їхати в країну, не в'їхав". "Усім тим, хто пропагує та сіє війну, ми закриємо роти", — пообіцяв молдовський прем'єр.

Нагадаємо, Міжнародний кримінальний суд у Гаазі (МКС) 17 березня видав ордер на арешт Путіна. Проти російського президента висунули звинувачення у військовому злочині — незаконній депортації дітей з окупованих територій України до Росії під час вторгнення Росії в Україну. Путін став третім чинним главою держави і першим із постійних членів Ради Безпеки ООН, арешту якого зажадав МКС. До нього Міжнародний кримінальний суд висував звинувачення проти президента Судану Омара аль-Башира та правителя Лівії Муаммара Каддафі. Росія не є учасницею Римського статуту і не визнає правомочності МКС. Водночас країни-учасниці статуту зобов'язані виконати рішення суду, якщо Путін опиниться на їх території, і заарештувати його. Німеччина вже пообіцяла це зробити.

Тим часом, росіяни прибувають до Маріуполя: Андрющенко вказав кількість.

Шойгу провів позапланові переговори із міністром оборони Китаю.

Путін видав указ про депортацію українців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини