Головна Новини Політика зовнішня політика "Путіну людей не шкода": секретар РНБО назвав причину загострення на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

"Путіну людей не шкода": секретар РНБО назвав причину загострення на Донбасі

Подальший розвиток російсько-української війни, вважає Данілов, залежить лише від Путіна

7 квітня 2021, 15:53
Поділіться публікацією:

Ситуація поблизу лінії розмежування на Донбасі останніми днями набуває все більш загрозливих настроїв. Втім, на думку секретаря Ради нацбезпеки та оборони (далі — РНБО) Олексія Данілова, ймовірність повноцінного наступу росіян чи будь-яких інших ускладнень в зоні ООС залежить винятково від очільника російської держави Володимира Путіна. Про це повідомляє LB.UA.

"Путіну людей не шкода": секретар РНБО назвав причину загострення на Донбасі

Олексій Данілов. Фото: УП

Данілов погоджується з тим, що будь-які дії російської армії наразі є досить непередбачуваними. Разом із цим, нагадує урядовець, Україна постійно зміцнює підтримку власних військових, тому, за необхідності, нападники отримають гідну відповідь.

При цьому Олексій Данілов нагадує, що росіяни постійно так чи інакше розміщували свою військову техніку поблизу українських кордонів. Також значна її частина знаходиться на окупованій території Донеччини та Луганщини. І хоча активізація російських бойовиків безперечна, конкретну причину Данілов називати не береться.

Ймовірний же поштовх до ескалації донбаського конфлікту секретар РНБО вбачає у глобальних змінах світового політикуму. Серед них — і коронакриза, і покращення ділових стосунків між Штатами та Індією, і навіть прийдешній вихід канцлерки Німеччини Ангели Меркель на пенсію.

На думку Данілова, Володимир Путін ніколи не виказував жалю до людей, тому не дивно, що Україна почала втрачати більше своїх захисників. При цьому Україна не збирається вдаватися до ускладнення ситуації на Донбасі, стверджує урядовець. За його словами, для вітчизняного уряду людське життя ціниться на найвищому рівні, тому відповіді на провокації російських найманців із нашого боку не можливі.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, як трактує збільшення військової техніки поблизу українського кордону колишній депутат Держдуми. Детально про позицію Іллі Пономарьова можете дізнатися на нашому порталі.

Також на порталі знайдете інформацію про те, що постійне порушення режиму тиші на Донбасі турбує наших міжнародних партнерів. Експерти пояснили, як необхідно трактувати більшість заяв від європейських політиків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини