Головна Новини Політика зовнішня політика Путін зробив скандальну заяву про Україну: "Геополітичний проект"
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін зробив скандальну заяву про Україну: "Геополітичний проект"

Противники намагаються змусити Росію заплатити

18 лютого 2021, 11:00
Поділіться публікацією:

Президент Росії Володимир Путін зробив чергове скандальну заяву про Україну і назвав нашу країну геополітичним проектом супротивників РФ. Про це він сказав під час зустрічі з главами фракцій російської держдуми, передають РосЗМІ.

Путін зробив скандальну заяву про Україну: "Геополітичний проект"

Фото: РИА-Новости

Путіну поставили запитання про те, який є зв'язок між Україною та будівництвом газопроводу "Північний потік-2" між Росією і Німеччиною. Він сказав, що противники Росії намагаються змусити її заплатити за "їх геополітичний проект Україна". Самих супротивників Путін не назвав.

Будівництво газопроводу було заморожено в кінці 2019 року, після того, як США наклало санкції на проект. Через це Росія підписала новий контракт на 5 років про транзит газу в Європу через територію України.

Санкції США загрожують всім компаніям, які будуть вводити в експлуатацію газопровід навіть після закінчення його будівництва. Ряд компаній вже відмовилися від участі в проекті після санкцій США.

Спікер нової адміністрації Джо Байдена в Білому домі Джен Дженніфер Псакі заявила, що президент США розглядає можливість введення нових санкцій проти "Північного потоку-2" і зазначила, що Байден чітко дав зрозуміти Європі та Росії, що будівництво газопроводу є поганою ідеєю.

Довідка: з квітня 2014 року на Донбасі триває російська військова агресія проти України за участю регулярних військ РФ і незаконних збройних формувань. За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян.

Війні на Донбасі передувала анексія Криму в березні 2014 року.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в Раді вимагають виключити Кравчука з ТКГ.

Читайте також про можливе звільнення голови МОЗ Максима Степанова.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

иван

18 лютого 2021, 12:22

мирон, а шо, был котел? а местные упоротые тогда кричали шо "цэ пэрэмога! ниякых котлив нэмайе! то всэ рюська прапаганда" гыггггггг

мирон

18 лютого 2021, 11:21

aleks, ты еще скажи,что"иловайский котел"шахтеры с трактористами устроили...

aleks

18 лютого 2021, 11:14

российская вооруженная агрессия против Украины при участии регулярных войск РФ... лично я приезжаю на Донбасс к родственникам каждый год, - никаких регулярных войск РФ там нет - это факт! не надо обманывать людей, на Донбассе идет гражданская война между киевской властью и местными жителями Донецка - это уже не скроешь, это истина!!!


Новини