Головна Новини Політика зовнішня політика Путін запропонував вивозити зерно з України через Білорусь, але назвав умову
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін запропонував вивозити зерно з України через Білорусь, але назвав умову

путін сказав, що для транспортування зерна з Мінська потрібно зняти міжнародні санкції

3 червня 2022, 21:50 comments1180
Поділіться публікацією:

Очільник Кремля вважає, що українське зерно можна вивозити через територію Білорусі, але для цього з країни треба зняти санкції. Про це путін заявив в програмі  "Москва. Кремль. Путин".

Путін запропонував вивозити зерно з України через Білорусь, але назвав умову

володимир путін (фото з відкритих джерел)

путін сказав, що вивозити зерно через територію Білорусі — це найдешевший та найлегший спосіб, але треба зняти санкції.

"Найпростіший спосіб вивезти зерно з України — через Білорусь.Тому що звідти відразу в порти Прибалтики, в Балтійське море і далі в будь-яку точку планети. Але для цього потрібно знімати санкції з Білорусі", — запропонував путін.

Відомо, що Україна не збирається транспортувати своє зерно через територію Білорусі, адже з перших днів повномасштабного вторгнення росії на територію України, територію цієї країни путін використовує для наступу, ракетних атак та обстрілів українських міст.

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що лідер Африканського Союзу на зустрічі з Путіним звинуватив Захід. Під час зустрічі з путіним президент Сенегалу та лідер Африканського Союзу Макі Салл звинуватив Захід у відсутності доступу Африки до зерна. На думку Макі Салла, цьому сприяли західні санкції. Лідер Африканського Союзу нагадав путіну про кризу через відсутність постачання зернових з України. І натякнув, що багато африканських країн підтримали Кремль у війні з Україною.

 Також "Коментарі" повідомляли проте, що країна, яка підтримує Україну у війні, опинилася серед тих, хто купує зерно, вкрадене Росією. Український дипломат також публічно звернувся до влади в Туреччині, щоб там сприяла якнайшвидшому розслідуванню – хто саме дав дозвіл, щоб Росія могла постачати вкрадене в Україні зерно в інші країни транзитом, користуючись турецькими морськими водами. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини