Головна Новини Політика зовнішня політика Путін визнав "Л/ДНР": що буде далі
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін визнав "Л/ДНР": що буде далі

Президент РФ разом із ватажками "Л/ДНР" Денисом Пушиліним та Леонідом Пасічником підписали договори про дружбу та взаємодопомогу

21 лютого 2022, 23:30 comments1431
Поділіться публікацією:

У понеділок, 21 лютого, російський президент Володимир Путін визнав "незалежність" та "суверенність" так званих "ДНР" та "ЛНР". Зробив це під кінець свого звернення, під час якого зробив багато різких випадів на адресу України та Заходу.

Путін визнав "Л/ДНР": що буде далі

Володимир Путін - фото: kremlin.ru

Експерти, опитані виданням "Коментарі", проаналізували наслідки цього рішення господаря Кремля. 

Війна за незалежність України насправді почалася сьогодні

Політичний експерт, дипломат Вадим Трюхан вважає, що визнанням "Л/ДНР" Путін дав шанс. Всім.

"Перше. Україні — стати сильною, єдиною і суб’єктною. На кону — існування української держави, свобода і життя кожного громадянина. Друге. Заходу — нарешті позбавитися рожевих окулярів і виступити єдиним фронтом проти фюрера сучасності, яким продемонстрував світу Путін. Третє. Народу Росії, який або зрозуміє, що їхній цар веде їх на заклання або буде приречений на маргіналізацію", – пояснює експерт.

На думку Вадима Трюхана, Українській державі зараз треба:

По-перше, заявити, що Мінські домовленості втратили чинності.

По-друге, оголосити воєнний стан у районах, які прилеглі до лінії зіткнення, кордонів України з Росією, Білоруссю, Кримом і Придністров’ям.

По-третє, негайно зупинити всі інфраструктурні програми і скерувати всі наявні ресурси на оборону.

По-четверте, оголосити часткову мобілізацію.

По-п’яте, відмовитися від будь-яких переговорів за участю Росії до відновлення статус-кво, який існував станом на вчорашній день.

По-шосте, слід запросити термінові консультації з нашими ключовими партнерами, на яких просити надати Україні на умовах, наближених до відомої програми ленд-ліз, протиракетну, протиповітряну та протикорабельну військову техніку.

По-сьоме, ініціювати невідкладні перемовини з МВФ та іншими міжнародними фінансовими організаціями та приватними кредиторами, спрямовані на встановлення мораторію на будь-які виплати Україною наявних зовнішніх боргів.

"А крім того, всьому політикуму слід взяти мораторій на будь-які політичні сварки, а президенту України ініціювати формування Уряду національного порятунку за участі всіх політичних партій та потужних громадянських організацій, – говорить Вадим Трюхан. – Разом з тим, не можна обійтися і без серйозних заходів, спрямованих на викорінення пятої колони з усіх галузей українського життя, починаючи від ЗМІ і закінчуючи власниками українських компаній, громадських організацій тощо. Війна за незалежність України насправді почалася сьогодні".

Росія, яка шукає війни, ставитиме усім вимоги, які ніхто не буде виконувати

Політтехнолог, експерт Українського центру суспільного розвитку Юрій Подорожній розмірковує наступним чином:

"Сьогоднішні театральні постановки ( спочатку із формуванням кола кругової поруки на Радбезі – публічно, під камери, а потім і з підписання указу президента Росії про визнання терористичних утворень "Л/ДНР" "державами") красномовно підкреслили, що російська сторона ніколи не планувала виконання Мінських угод. А війна в Україні – це засіб, за допомогою якого Путін хоче знищити нашу державу".

Не менш потворною, на думку експерта, була і мотивувальна промова Путіна.

"Складалось враження, що чи то Путін пише Соловйову на його шоу сценарії, чи сам Путін передивився російських політичних ток-шоу і повірив в усю маячну, яку там несуть. Цікавим є те, що головним мотивом, який "примусив" Путіна визнати терористичні "Л/ДНР" є навіть не "київський режим" та "неонацистська ідеологія", а небажання Заходу дати гарантії безпеки та відвести НАТО від кордонів Росії. Мені пригадується, що напередодні Першої світової війни Берлін вимагав гарантій від Парижу, що той залишиться нейтральним у російсько-німецькій війни, яка можливо, колись розпочнеться. І в знак підтвердження цих гарантій німці вимагали передати в склад Німеччини два французьки міста – Туль та Верден. Фактично, агресор Німеччина шукала приводів розпочати світову війну – і в решті знайшла їх", – підреслює Юрій Подорожній.

Так і Росія, на його думку, яка шукає війни, ставитиме усім вимоги, які ніхто не буде виконувати.

"Саме тому істерика, яку закатав під час виступу Путін, повинна усім в світі дати відповідь на риторичне питання: Скільки іще треба панькатись з Росією? Однак, поки газ качається в Європу, а нафта тече в США – це питання так і залишиться нерозв’язаним", – прогнозує експерт.

Ранее на портале "Комментарии" — Социологи узнали отношение украинцев к Путину. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини