Головна Новини Політика зовнішня політика В Україні попередили про "капкан Путіна"
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні попередили про "капкан Путіна"

Грузія змушена робити складний для себе вибір

12 травня 2023, 21:13 comments1906
Поділіться публікацією:

Своїм одностороннім рішенням про відновлення авіасполучення з Грузією Путін поставив керівництво цієї країни перед непростим вибором — їм потрібно схвалити нормалізацію відносин з РФ або відкинути хитрощі Росії, однозначно приєднавшись до антиросійських санкцій. Про це, як повідомляють "Коментарі", розповів військовий експерт Олег Жданов.

В Україні попередили про "капкан Путіна"

Оригинальное название Грузии - Сакартвело

За його словами, санкції ЄС поширюються на російські авіакомпанії. Тому, у разі схвалення путінського рішення, керівництво Грузії змушене буде порвати з Європейським Союзом та своїми надіями на євроінтеграцію. Після цього кавказська країна матиме лише один можливий зовнішньополітичний шлях — приєднання до союзної держави Росії та Білорусі, і фактична втрата власної незалежності.

Відмова прийняти одностороннє рішення Путіна, про що заявила президент Сакартвело Саломе Зурабішвілі, означатиме початок конфронтації з РФ, чого тривалий час намагалася уникати проросійська частина грузинської еліти.

"Путін вчинив дуже хитро — Грузія втрапила в той капкан, який сама собі розставила, — каже Олег Жданов. — Таким однобоким та одноосібним рішенням Путін поставив Грузію на розтяжку".

Як відомо, у відповідь ЄС закликав Грузію, яка претендує на членство у Євросоюзі, приєднатися до санкцій проти РФ, бо російські авіакомпанії перебувають під санкціями Європейського Союзу.

Зберегти відносини з ЄС, виступивши де-факто проти антиросійських санкцій Європи, Грузія не зможе. У цьому випадку, каже Жданов, у Сакартвело один шлях — "вони йдуть під Росію і надалі увіллються до Союзної держави, яка зараз створює Путін".

Думки інших експертів щодо ситуації навколо Грузії читайте тут.

Тим часом, ЗСУ відвідали свято "ЛНР": рашисти заявили про перше застосування британських ракет.

А Литва закликала Захід перейти червоні лінії у допомогу Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини