Головна Новини Політика зовнішня політика Путін та Лукашенко хочуть єдину символіку для Союзної держави
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін та Лукашенко хочуть єдину символіку для Союзної держави

Росія і Білорусь готують єдину символіку, але про спільну валюту поки не йдеться

6 листопада 2021, 14:32
Поділіться публікацією:

Росія та Білорусь обговорюють створення єдиної символіки двох країн, яка ляже в основу символів Союзної держави. Про те, щоб запустити єдину валюту всередині цих країн, поки що не йдеться. Про це повідомляє видання "Коментарі", з посиланням на інтерв'ю держсекретаря Союзної держави Дмитра Мезенцева телеканалу "Росія-1".

Путін та Лукашенко хочуть єдину символіку для Союзної держави

Лукашенко та Путін. Фото: kommersant.ru

Мезенцев підтвердив інформацію про те, що робота над створенням єдиної символіки справді ведеться. Цей символ має об'єднати дві держави, підтверджувати, що вони разом. До того ж, додав Дмитро Мезенцев, символ потрібний для того, щоб легше було вести документообіг. На документах Союзної держави буде якщо не спільний герб Росії та Білорусі, то якийсь спільний символ, про який мають знати у світі.

За словами Дмитра Мезенцева, у договорі про Союзну державу є також графа про те, що між двома країнами буде запущено єдину валюту. Це питання відкладено на перспективу. Поки що не йдеться про створення такої валюти та запуск її у вжиток.

Зазначимо, багато хто вважає, що договір про Союзну державу було підписано кілька днів тому президентами РФ і Білорусі Путіним і Лукашенком відповідно. Насправді лідери двох держав лише затвердили 28 союзних програм, які визначають подальшу інтеграцію Москви та Мінська. А сам договір був підписаний 1999 року Лукашенком та Єльциним, який тоді обіймав посаду президента Росії.

Читайте також раніше на порталі "Коментарі" – Лукашенко та Путін затвердили союзні програми. Експерти розповіли, що означає цей жест і чому насправді щирості між Путіним і Лукашенком немає.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://smotrim.ru/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини