Головна Новини Політика зовнішня політика Путін розповів, що Росія робитиме з "вікном до Європи"
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін розповів, що Росія робитиме з "вікном до Європи"

Глава РФ, в черговий раз, поміркував на тему відносин Росії та Заходу

17 листопада 2023, 19:24 comments1624
Поділіться публікацією:

Закривати "вікно до Європи", прорубане Петром І, в Росії не будуть, але можуть його трохи "прикрити", якщо "дутиме". Про це, як повідомляють "Коментарі", заявив глава РФ Володимир Путін на пленарному засіданні Санкт-Петербурзького міжнародного культурного форуму, відповідаючи на запитання.

Путін розповів, що Росія робитиме з "вікном до Європи"

Путін

— Коли дме, можна і прикрити, щоб не застудитися, — заявив Путін. — Але ж у нас хороша погода... Ми не хочемо ні з ким рвати стосунки, ми цього й не робимо. Ми ж нічого не захлопуємо — не зачиняємо ні двері, ні кватирки, ні вікна. Якщо хтось вирішив відгородитися, то це їхня справа, вони самі себе обкрадають. Як можна заборонити Чайковського, Шостаковича, Глінки?

Хазяїн Кремля, який активно використовує у своїх промовах антизахідний наратив, почав заявляти, що Росія перебуває у конфлікті не з Європою, а з європейськими елітами. Останні, на думку Путіна, обстоюють інтереси "Північної Америки". Крім того, президент РФ заявив, що слов'янська та російська культура є "невід'ємною частиною" європейської та світової культури і понарікав на те, що на Заході зараз намагаються їх "скасувати".

Нагадаємо, що раніше Путін порівнював роль Золотої Орди та Заходу в історії Росії. На його думку, Орда виявляла жорстокість до Росії, але не намагалася її асимілювати, а Захід намагався змінити її культурно. Тому, на думку Путіна, Захід є більш небезпечним для Росії.

Тим часом, стало відомо, що заважає просуватися ЗСУ на лівобережжі Херсонщини. Українські військовослужбовці зіткнулися на лівому березі Дніпра із двома значними перешкодами.

Франція включилася до переговорів: з ким Макрон домовляється про зброю для України. Франція намагається вмовити Швейцарію на реекспорт зброї для України.

А в Кремлі стурбовані майбутнім постачанням F-16 Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини