Головна Новини Політика зовнішня політика Путін розповів, чому Росія окупувала Крим
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін розповів, чому Росія окупувала Крим

Глава Кремля назвав головну причину нападу на Україну

22 березня 2021, 10:35 comments1980
Поділіться публікацією:

Президент Росії Володимир Путін розповів про те, чому було окупувано український Крим у березні 2014 року. Головною причиною, яка дала можливість для окупації півострова, глава Кремля вважає "зміцнення держави". Про це він заявив в ефірі російських пропагандистських телеканалів.

Путін розповів, чому Росія окупувала Крим

Фото: Regnum

За словами Путіна, завдяки тому, що Росія змогла "зміцнити державу зсередини", їй вдалося окупувати територію українського півострова. Він зазначив, що окупація Криму є "яскравою та історичною подією".

Головними досягненнями свого більш ніж 20-річного правління в Росії Путін назвав "збирання" земель, а також заявив, що за його президентства жителі РФ стали жити набагато краще. Путін порівняв економічну ситуацію у 1990-х роках і на початку 2000-х із тим, що є наразі. 

Довідка: в лютому 2014 року на території Криму з'явилися російські військові без розпізнавальних знаків, які захопили будівлю кримського парламенту, аеропорт у Сімферополі та інші об'єкти стратегічної інфраструктури.

16 березня був проведений незаконний "референдум", який не визнала Україна і країни-члени міжнародної спільноти. Через кілька днів, всупереч усім нормам міжнародного права, президент Росії Володимир Путін підписав указ про "приєднання" Криму до РФ.

У квітні 2014 року Росія почала збройну агресію проти України в окремих районах Донецької та Луганської областей, у якій беруть участь незаконні збройні формування і регулярні війська РФ. За час конфлікту, який триває й нині, загинуло понад 14 тисяч українських громадян.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, у скільки обійдеться створення партії в Україні.

Читайте також, чи підтримає Байден Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

иван

22 березня 2021, 11:26

Його б дурнэм назвали, якщо бы вин цього нэ зробыв. Штаты швыдко б натыкалы свойих ракэт и пидставылы нэньку-Украйину пид ядэрнэ пэкло.

аноним

22 березня 2021, 11:16

и так пошёл 8 ой год пиндосовского правления Усраины, маразм крепчает.

Алекс

22 березня 2021, 10:47

Сволочь дремучая.


Новини