Головна Новини Політика зовнішня політика Путін прокоментував вихід РФ із зернової угоди: російське зерно заступить українське
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін прокоментував вихід РФ із зернової угоди: російське зерно заступить українське

Глава РФ заявив, що Росія виходить з поточної зернової угоди, але за однієї умови готова повернутися до неї чи до її аналогу

19 липня 2023, 20:58
Поділіться публікацією:

Російський диктатор Володимир Путін прокоментував сьогодні вихід РФ із зернової угоди, реалізація якої дозволяла доставляти українське зерно до нужденних регіонів світу, насамперед, до Північної та Східної Африки та Близького Сходу. Про це повідомляють "Коментарі".

Путін прокоментував вихід РФ із зернової угоди: російське зерно заступить українське

Путін хоче витіснити українське зерно

"Наша країна здатна замістити українське зерно як на комерційній, так і на безоплатній основі, — заявив Путін. — Тим більше, що цього року у нас, як доповів міністр, очікується знову рекордний урожай. З урахуванням усіх факторів, про які я сьогодні сказав, продовження зернової угоди, у тому вигляді, в якому вона існувала, втратило всякий сенс. Ось чому ми заперечили проти подальшого продовження цієї так званої угоди, починаючи з 18 липня її реалізацію було завершено".

Крім того, Путін допустив повернення РФ у зернову угоду або до її аналогу, але за однієї умови.

"Ми не проти самої угоди, як такої, тим більше з огляду на її значення для глобального ринку продовольства, для багатьох держав світу. І, безумовно, розглянемо можливість повернутися до неї. Але лише за однієї умови: якщо будуть у повному обсязі враховані, а головне — реалізовані, саме реалізовані, всі без винятку раніше узгоджені принципи участі Росії в цій угоді", — заявив Путін.

Серед умов участі РФ називалося перепідключення "Россільгоспбанку" до системи міжнародних розрахунків SWIFT та допуск на міжнародний ринок російського аміаку.

Тим часом, Росія загрожує почати полювання за кораблями в Чорному морі.

Україна вимагає арешту одного з керівників Червоного Хреста.

А Пригожин виступив перед "вагнерівцями" у Білорусі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини