Головна Новини Політика зовнішня політика Путін обіймався з Лукашенком і запевняв, що не нападатиме на Україну (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін обіймався з Лукашенком і запевняв, що не нападатиме на Україну (ВІДЕО)

У Москві закінчились 2,5-годинні переговори президента Росії Володимира Путіна та самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка

18 лютого 2022, 17:53 comments1183
Поділіться публікацією:








Після переговорів у Москві Путін і Лукашенко вийшли до преси. На відміну від попередніх візитерів глави Кремля — Макрона та Шольца, які не наближались до російського президента та тримались на відстані у кілька метрів, із Лукашенком Путін перебував у ближчому фізичному контакті — потиснув йому руки й обійняв. Про це повідомляє BBC, передає портал "Коментарі".

Путін обіймався з Лукашенком і запевняв, що не нападатиме на Україну (ВІДЕО)

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

На спільній пресконференції Путін і Лукашенко обмінювались словами підтримки. Заявляли, про те, що їм було про що поговорити. І хоча вони нібито не планують нападати на Україну, проте, як висловився керівник Білорусі, "будуть вчити людей воювати".

"Є про що поговорити. Військово-політичний спектр нині силами наших, як ви кажете, західних партнерів, вийшов на провідні позиції. Нам доводиться реагувати — і в плані навчань військових, і дипломатії. Думаю, що у них тут навряд щось вийде. Вони перший раунд дуже сильно програли. Сьогодні вже, бачу, виходять на другий раунд, лякаючи весь світ, що завтра ми нападемо на Україну, оточимо, знищимо і так далі. Хоча у планах, скільки б ми не обговорювали ці питання, такого і не було. Але вчити людей воювати ми будемо — нікуди від цього не подінешся", — сказав Лукашенко.

Натомість Путін заявив, що незалежно від його рішення про наступ на Україну західні країни все одно введуть санкції.

"Санкції вводитимуть у будь-якому випадку. Є якийсь привід сьогодні, припустимо, пов'язаний з подіями в Україні, чи немає такого приводу — його буде знайдено, тому що мета в іншому, мета — загальмувати розвиток, у такому випадку — Росії та Білорусії. Переслідуючи цю мету, завжди буде знайдено привід для того, щоб запровадити ті чи інші нелегітимні обмеження, і це не що інше, як несумлінна конкуренція", — сказав Путін. 

Читайте також: У МЗС України прокоментували заяви про наступ і диверсію на хімоб'єктах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини