Головна Новини Політика зовнішня політика Путін нагородив ламу, який підтримав війну в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін нагородив ламу, який підтримав війну в Україні

У війні в Україні масово гинуть етноси, які традиційно сповідують буддизм - буряти, тувинці, калмики

28 березня 2023, 18:52
Поділіться публікацією:

Путін нагородив Xамбо ламу Дамбу Аюшеєва Орденом Пошани. Аюшеєв неодноразово висловлювався на підтримку війни та президента Росії. Про це повідомляють "Коментарі" із посиланням на видання "Люди Байкалу".

Путін нагородив ламу, який підтримав війну в Україні

Лама та Путін

В указі, опублікованому на сайті Кремля, написано, що нагороду отримав голова Буддійської Традиційної Сангхі Росії Хамбо лама Дамба Аюшеєв "за активну громадську діяльність, спрямовану на зміцнення дружби між народами та міжконфесійного порозуміння".

Дамба Аюшеєв претендує на місце лідера всіх російських буддистів, але буддисти з інших громад його не визнають, пишуть журналісти. Аюшеєв неодноразово пояснював, чому віруючі повинні брати участь у війні.

"Поки ми, буддисти, живемо на цій землі, ми завжди комусь винні", — заявив Аюшеєв в інтерв'ю "Известиям" наприкінці вересня 2022 року. — Ми винні своїм батькам, своєму народу, а насамперед — своїй Батьківщині. Ось [зараз] настав час повернути борг Батьківщині. Якщо покликали, [буддист] повинен, як чоловік, їхати. Чоловік має захищати, якщо треба — воювати, перемагати та повертатися до своєї родини. Тут жодних варіантів особливо немає".

Хамбо лама кілька разів зустрічався з Путіним. В інтерв'ю журналу "Російський репортер" він говорив, що вважає Путіна втіленням Білої Тари (шановане божество, яке має мудрість і співчуття).

"Коли мені люди кажуть: "Кого ти більше любиш, Далай-ламу чи президента?" — я кажу: "Слухайте, дорогі товариші, хто мене годує, хто моїм старим гроші дає — іноземний великий лама чи президент країни?", — пояснив Хамбо Лама.

Тим часом в Україні ліквідували Шойгу — однофамільця міністра оборони РФ, ймовірно, тувинця. Представники цього етносу традиційно сповідують буддизм та шаманізм.

Стало відомо, як зупинити рашистське "криваве доміно". А Ріші Сунак закликав Сі Цзіньпіна натиснути на Путіна.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини