Головна Новини Політика зовнішня політика Путін хоче ще більше війни: Кулеба пов'язав ракетний удар РФ із приїздом до Києва лідерів Африки
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін хоче ще більше війни: Кулеба пов'язав ракетний удар РФ із приїздом до Києва лідерів Африки

Дмитро Кулеба вважає, що ракетними ударами по столиці України Росія показує, що хоче більше війни, а не миру

16 червня 2023, 12:50 comments3503
Поділіться публікацією:

Ракетна атака країни-агресора по Києву в той час, коли тут із мирною ініціативою перебувають лідери африканських держав, має надіслати конкретний сигнал всій Африці, що Росія не хоче не миру, а лише більше війни. Як повідомляє видання "Коментарі", про це у себе в Twitter написав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Путін хоче ще більше війни: Кулеба пов'язав ракетний удар РФ із приїздом до Києва лідерів Африки

Ракетний удар. Фото з відкритих джерел

"Путін "зміцнює довіру", завдавши найбільшого ракетного удару по Києву за останні тижні, саме під час візиту африканських лідерів до нашої столиці. Російські ракети — це меседж Африці: Росія хоче більше війни, а не миру", — написав глава МЗС України.

Зазначимо, сьогодні з візитом у Києві перебувають президент Сенегалу Маккі Салл та президент Південно-Африканської республіки Сиріл Рамафоса, які очолюють африканську делегацію. Наступного дня вони мають намір відвідати Росію.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ЗМІ дізналися деталі "мирного плану" Африки щодо війни в Україні.

Також видання "Коментарі" повідомляло – спецпредставник Китаю Лі Хуей, який здійснив візити до Києва, Москви, а також європейське турне, заявив, що Україна та Росія не зачинили двері для переговорів. Тим часом держсекретар США Ентоні Блінкен наголосив, що Штати заохочуватимуть зусилля третіх держав (Бразилії, Китаю тощо) щодо припинення конфлікту, але за умови, що вони відповідатимуть Статуту ООН та передбачатимуть суверенітет, територіальну цілісність та незалежність України. Аналогічного погляду, як відомо, дотримується українська сторона. Коли може визріти реальний ґрунт для переговорів? Чому той же Китай швидше відтягує їх, економічно та політично підтримуючи Росію, ніж наближає? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини