Головна Новини Політика зовнішня політика Про що говоритимуть Меркель і Путін: назвали головну тему розмови лідерів ФРН та Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Про що говоритимуть Меркель і Путін: назвали головну тему розмови лідерів ФРН та Росії

Основною темою обговорення німецького канцлера і російського президента стане не "Північний потік-2"

19 серпня 2021, 14:07
Поділіться публікацією:

Порядок денний для переговорів канцлера Німеччини Ангели Меркель і президента Росії Володимира Путіна різко змінився через ситуацію в Афганістані, де після місяця бойових дій владу захопив радикальний ісламістський рух "Талібан", повідомляє Deutsche Welle з посиланням на представника уряду ФРН Штеффена Зайберта.

Про що говоритимуть Меркель і Путін: назвали головну тему розмови лідерів ФРН та Росії

Канцлер ФРН Ангела Меркель. Фото: Reuters


Невизначена ситуація в Афганістані і стане центральною темою переговорів між Меркель і Путіним під час їх зустрічі в Москві 20 серпня. Крім того, сторони мають намір обговорювати ситуацію на Донбасі, в Білорусі та, якщо вірити Зайберту, газовий транзит через Україну.


Постпред уряду стверджує, зокрема, що канцлер вкрай зацікавлена в збереженні газового транзиту через Україну відповідно до укладеної з США домовленістю по "Північному потоку-2".


Читайте також на порталі "Коментарі" — напередодні візиту Ангели Меркель в Україну стало відомо про те, що німецький канцлер здійснить вояж до столиці Росії 20 серпня. Меркель має намір обговорити з російським президентом закінчення будівництва проблемного проєкту "Північний потік-2". У Росії заявили, що немає ніяких перешкод, щоб проєкт був успішно введений в експлуатацію. 23 серпня має бути офіційно оголошено про те, що будівництво завершено.


Відзначимо, Київ настійно просив Ангелу Меркель знайти у своєму графіку час і залишитися в Києві на саміт "Кримської платформи" 23 серпня, але поки що в німецькому уряді відповіли відмовою через щільний графік канцлера. До речі, під час перебування в Києві Меркель отримає від Зеленського орден.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини