Головна Новини Політика зовнішня політика Про що домовилися диктатори в Мінську
commentss НОВИНИ Всі новини

Про що домовилися диктатори в Мінську

Російський і білоруський лідери обговорили спільне виробництво нової військової техніки та підготовку білоруських військових льотчиків росіянами

19 грудня 2022, 22:05 comments1121
Поділіться публікацією:

Володимир Путін та Олександр Лукашенко в Мінську розповіли на камеру про домовленості, пишуть "Коментарі" за трансляцією РБ.

Про що домовилися диктатори в Мінську

Путін і Лукашенко

Очільник РФ Путін зазначив, що головування в ОДКБ з 1 січня переходить до Білорусі. Він підкреслив, що між країнами ведеться спільне військове планування, діє російсько-білоруське регіональне угруповання військ. Зараз на території Білорусі проводять заходи бойового злагодження з'єднань і військових частин, "створена і несе бойове чергування єдина система протиповітряної оборони". Продовжуватимуться взаємні постачання необхідного озброєння і виробництво нової військової техніки. Білорусь та Росія домовилися готувати екіпажі бойових літаків армії Білорусі. Путін заявив, що вони вже переобладнані для можливого застосування боєприпасів повітряного базування зі спеціальною бойовою частиною. Лукашенко додав, що Білорусь такі літаки має ще з Радянського Союзу. Їх випробовували в Росії. Після демонстративних заяв диктатор традиційно додав, що це начебто "не погроза нікому". Каже, що озброєння потрібне для захисту Білорусі. Від кого – незрозуміло.

"Вважаю за можливе продовжити та реалізацію пропозицій президента Білорусії з підготовки екіпажів бойових літаків армії Білорусії, які вже переобладнані для можливого застосування боєприпасів повітряного базування зі спеціальною бойовою частиною", — сказав очільник РФЗа його словами, така форма співпраці – "не наш винахід", оскільки США проводять аналогічні заходи із союзниками НАТО протягом десятиліть, а РФ і РБ нібито роблять це через "напружену ситуацію на зовнішніх кордонах Союзної держави".

Лукашенко ж подякував Путіну за С-400 і "Іскандер", які вже на бойовому чергуванні. А ще додав, що у нього є занепокоєння щодо ситуації по периметру "союзної держави, в першу чергу, на заході".

Як раніше писали "Коментарі", російський президент Володимир Путін та невизнаний світом президент Білорусі Олександр Лукашенко нібито говорили про економічну співпрацю між своїми державами. А Лукашенко навіть сказав про "необхідність діалогу із  Заходом".





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини