Головна Новини Політика зовнішня політика Президентом Латвії став відкритий гей
commentss НОВИНИ Всі новини

Президентом Латвії став відкритий гей

Глава МЗС Едгар Рінкевич не приховував, що він гей і це намагалися проти нього використати його опоненти

31 травня 2023, 20:28 comments1357
Поділіться публікацією:

Президентом Латвії обрано чинного міністра закордонних справ та ветерана латвійської політики Едгара Рінкевича. За нього проголосували 52 депутати Сейму. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Бі-бі-сі.

Президентом Латвії став відкритий гей

Едгар Рінкевич

Рінкевича висунула прем'єрська партія "Єдність". Вона наголошувала на його великому політичному досвіді і західній орієнтації. Опоненти серед мінусів Рінкевича вказували на те, що він – гей. Проте, він і не приховував цього.

Едгар Рінкевич раніше працював журналістом на Латвійському радіо, потім 13 років провів у Міністерстві оборони, де дійшов до найвищої посади в латвійських міністерствах – посади держсекретаря. У цей час він представляв Латвію на переговорах щодо вступу до НАТО. У 2008 році очолив канцелярію президента, у 2011 зайняв посаду глави МЗС, де служив і досі.

Латвія парламентська республіка та повноваження президента значно обмежені. Проте президент Латвії є головнокомандувачем збройних сил, він представляє країну на міжнародній арені та має право законодавчої ініціативи. Термін повноважень глави держави – чотири роки, максимальний – вісім. Крім того, він має право розпустити парламент.

Окрім Рінкевича, у президентських виборах взяли участь ще два кандидати: підприємець Улдіс Піленс та юрист Еліна Пінто.

Чинний президент Егілс Левітс свою кандидатуру не виставляв.

Тим часом, ліквідовано полковника ГРУ.

Несподівана кандидатура на посаду нового генсека НАТО.

А Ізраїль готується до війни на восьми напрямках. ЦАХАЛ повідомив, що збирається вести військові навчання з імітацією нападу з вісьмох напрямків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини