Головна Новини Політика зовнішня політика Президента затримано: відбувся державний заколот
commentss НОВИНИ Всі новини

Президента затримано: відбувся державний заколот

В Нігері гвардія затримала президента країни, але інші військові їх не підтримали

26 липня 2023, 18:36 comments11061
Поділіться публікацією:

Група військовослужбовців президентської гвардії Нігера заблокувала палац голови держави у столиці країни Ніамеї, передає агентство Reuters 26 липня з посиланням на джерела з органів безпеки. За їхніми даними, група військових утримує всередині палацу президента Мохамеда Базума. Про це повідомляють "Коментарі".

Президента затримано: відбувся державний заколот

Нігер на карті світу

Про те, що Базум затриманий, також пише AFP із посиланням на джерело в оточенні президента. Військові блокували автомобілями підʼїзди до палацу та кількох міністерств. Працівники офісу президента, які перебувають усередині палацу, не можуть потрапити до своїх робочих місць.

Заколотники взяли під контроль усі дороги, що ведуть до національного телеканалу, який у середу вдень показував дитячий урок французької мови. При цьому в решті районів міста все спокійно, зазначає кореспондент Reuters.

Офіс президента Нігера повідомив, що армія не підтримала солдатів президентської гвардії, які оточили палац. Влада назвала дії бунтівників "антидержавними", а також наголосила, що глава держави та його сім'я не постраждали.

Мохамед Базум – сьомий президент Нігеру, який прийшов до влади у 2021 році. За кілька днів до того, як Мохамед Базум був приведений до присяги, у березні 2021 року у Нігері зірвали спробу державного перевороту. У Нігері після здобуття незалежності від Франції в 1960 році відбулося чотири військові перевороти.

Нігер — держава в Західній Африці. Понад 80 % території країни розташовано в пустелі Сахара. Решта — напівпустеля Сахель, постійно знаходиться під загрозою посухи і опустелювання. Населення чисельністю 24 млн осіб зосереджено на крайньому півдні та заході країни. За індексом розвитку людського потенціалу, Нігер стабільно знаходиться на одному з останніх місць у світі. Основними галузями економіки є сільське господарство і видобуток корисних копалин, особливо уранової руди.

Тим часом, під Бахмутом ЗСУ знищили військову еліту РФ.

Експерти розповіли, на що розраховує Росія, блокуючи зерновий коридор.

А вчені розгадали таємницю гігантської "гравітаційної діри" в океані



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини