Головна Новини Політика зовнішня політика Президент Зеленський висловив сподівання на подальшу співпрацю з новим прем'єром Великої Британії
commentss НОВИНИ Всі новини

Актуально Президент Зеленський висловив сподівання на подальшу співпрацю з новим прем'єром Великої Британії

Володимир Зеленський сподівається, що встановить «близькі стосунки» з новим прем'єр-міністром Великобританії, додавши: «Я щиро бажаю, щоб спадщина Бориса була збережена».

4 вересня 2022, 14:10
Поділіться публікацією:

Володимир Зеленський сподівається, що встановить "близькі стосунки" з новим прем'єр-міністром Великобританії, додавши: "Я щиро бажаю, щоб спадщина Бориса була збережена". Про це Президент України написав у статті для видання Daily Mail, повідомляють "Коментарі".

Президент Зеленський висловив сподівання на подальшу співпрацю з новим прем'єром Великої Британії

Борис Джонсон і Володимир Зеленський. Фото: Daily Mail

Глава держави зазначив, що пишається тим, що в цей скрутний час Великобританія стояла з нами пліч-о-пліч як найдорожчий друг і найближчий союзник.

"Ваш прем'єр-міністр Борис Джонсон діяв швидко і рішуче, так само, як британський уряд до цієї війни", – наголосив Володимир Зеленський.

Він зазначив, що перед тим, як вибухнув повномасштабний конфлікт, уряд Великобританії виділив уряду України 1,7 мільярда фунтів стерлінгів для нашого військово-морського флоту, будівництва військово-морських баз, а також пакет допомоги в галузі безпеки та озброєння, а транспортні літаки Королевських ВПС доставили тисячі сучасних протитанкових засобів.

"При кожній зустрічі та розмові між нами у Бориса виникало одне дуже гарне питання: А що ще? Що ще тобі потрібне? Це стало нашим гаслом, яке гарантує ефективний прогрес. Повірте, не багато політиків готові на це", – підкреслив президент.

Він також відмітив, що для Бориса Джонсона це був нелегкий шлях, оскільки йому довелося зіткнутися із багатьма внутрішніми проблемами. Пріоритет підтримки України вимагав великої мужності та рішучості. Водночас, широкомасштабні санкції підкосили російську економіку.

Великобританія, поряд із США, тепер вважається одним із найважливіших союзників України.

Президент також наголосив на важливості підтримки Британії, не тільки з боку уряду, а й британських політичних партій, ЗМІ, підприємств, місцевих рад та окремих громадян.

"Велика кількість благодійних пожертв змусила соромитися набагато більші країни, тоді як тисячі небайдужих британців відкрили свої серця та будинки, щоб дозволити більш ніж 100 000 українських жінок та дітей знайти притулок у Великій Британії", – написав глава держави.

Володимир Зеленський також зазначив, що останніми місяцями український уряд також тісно та ефективно співпрацював з урядом та міністрами Великобританії на всіх рівнях, зокрема, з міністром закордонних справ Ліз Трасс та міністром оборони Беном Уоллесом.

"За кілька днів у Великій Британії буде новий прем'єр-міністр. Як президент України, я буду щасливий встановити тісні стосунки, як нещодавно сказав Борис Джонсон, із "будь-яким британським прем'єр-міністром, чоловіком чи жінкою". Я щиро сподіваюся, що спадок Бориса у цій боротьбі з російським варварством буде збережено", – наголосив Президент України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини