Головна Новини Політика зовнішня політика Президент поїде до Великобританії: яка мета візиту
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент поїде до Великобританії: яка мета візиту

Україна очікує отримати допомогу від уряду Британії

15 жовтня 2021, 09:20
Поділіться публікацією:

За словами посла України у Великобританії Вадима Пристайка, очікується, що президент України прибуде з офіційним візитом до Туманного Альбіону в поточному місяці. Однак точна дата відвідин Зеленським Лондона в жовтні не відома. Про це пише Слово і Діло.

Президент поїде до Великобританії: яка мета візиту

Вадим Пристайко, посол України в Британії, фото з відкритих джерел

Посольство вже проінформоване, що президент має от-от приїхати та готується для забезпечення візиту глави держави. Ціль візиту достеменно не розкривається, однак посол натякнув, що Зеленський обговорить з Борисом Джонсоном питання надання Україні гуманітарної допомоги.

Зокрема, мова йде про військову допомогу у вигляді озброєння для військово-морських сил. Також планується обговорити та почати реалізацію будівництва морських портів для військових суден, а також виготовлення кораблів, що будуть поповнювати наш флот.

Британія готова надати Україні два кораблі-тральники для захисту наших морських кордонів, що будуть ходити під прапорами України в Чорному морі. Кораблі нададуть військо-морським силам. Ці кораблі мають найсучасніше обладнання та можуть знаходити й знешкоджувати морські міни. Кораблі відповідають всім стандартам НАТО.

На місцях побудови нових військово-морських баз вже почалися роботи з вивчення та планування місцевості. Де вони будуть знаходитися поки що невідомо. Це будуть захищені військово-морські бази за стандартами НАТО. Одна база буде на Чорному морі, одна на Азовському. Однак їхня кількість може збільшитися.

Втім, напевно, це не єдиний напрямок співпраці двох країн. Обговорять й кредитні зобов'язання України. В минулому році Україна брала гроші для розвитку флоту. За словами посла, чотири напрямки, які посилять український флот, будуть дійсно реалізовані в рамках домовленостей між Україною та Британією.

Уряд Туманного Альбіону підтримує вступ України до НАТО.

Як повідомляв портал "Коментарі", екс-радник президента РФ розповів, чому Путін поставив Зеленського в положення вилки. Експерт зазначив, якщо говорити про зустріч Путіна і Зеленського, то важливо розуміти відразу ключовий момент — зустріч потрібна просто для того, щоб вона відбулася, як факт, тобто, для галочки, для телекамер або ж потрібен результат зустрічі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини