Головна Новини Політика зовнішня політика Президент Південної Кореї в Україні: яку зброю може отримати Київ
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Південної Кореї в Україні: яку зброю може отримати Київ

Раніше Південна Корея вже надавала військову допомогу Україні за посередництва США

15 липня 2023, 18:45
Поділіться публікацією:

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль прибув до столиці України та заявив, що його країна має намір розширити масштаб підтримки України. Про це повідомляють "Коментарі".

Президент Південної Кореї в Україні: яку зброю може отримати Київ

Президент Південної Кореї в Києві

За його словами, обсяги гуманітарної допомоги Києву зростуть і цього року становитимуть 150 млн. доларів. У 2022 році Сеул виділив Україні загалом 100 млн доларів, включаючи партії бронежилетів і касок для фронту.

"Південна Корея продовжить забезпечувати військові поставки, яких потребує Україна. Слідом за минулорічними, такими як куленепробивні жилети та каски, цього року ми розширимо нашу допомогу", — заявив Юн Сок Йоль.

Вже зараз Сеул опосередковано сприяє військовій допомозі Києву. Наприклад, Сеул схвалив передачу Україні самохідних гаубиць Krab, у яких використовуються компоненти корейського виробництва. Krab використовує шасі, розроблене у Кореї. Ще один приклад — здавання в оренду Сполученим Штатам півмільйона 155-міліметрових боєприпасів.

Також наприкінці 2022 року США просто купили у Кореї 100 тисяч 155-міліметрових пострілів. Крім того, корейці постачають озброєння Польщі, наприклад, танки К-2 та самохідки К-9. Це не можна назвати військовою допомогою Україні, але ці поставки дають можливість полякам передавати свої Т-72 та Krab ЗСУ.

Південна Корея самостійно виробляє боєприпаси та танки. Крім того, вона має понад чотири десятки танків Т-80У і кілька десятків БМП-3, переданих Росією в рахунок сплати боргу СРСР. Ці системи озброєнь радянського зразка та українські військові добре з ними знайомі, зазначає Бі-бі-сі.

Тим часом, ФСБ заявила, що запобігла вбивству Симоньян та Собчак .

Російські офіцери серйозно незадоволені: що відбувається у російській армії.

А Блінкен назвав найкращий спосіб показати Путіну, що він не переживе Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини