Головна Новини Політика зовнішня політика Президент ПАР умовляє суд не заарештовувати Путіна: аргументація
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент ПАР умовляє суд не заарештовувати Путіна: аргументація

Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт президента Росії за звинуваченням його у співучасті у викраденні українських дітей, що є військовим злочином та актом геноциду

18 липня 2023, 21:50
Поділіться публікацією:

Можливий арешт у ПАР президента РФ Володимира Путіна за ордером Міжнародного кримінального суду під час саміту країн БРІКС буде рівносильним оголошенню війни Росії. Таку аргументацію виклав президент ПАР Сіріл Рамапоса у документах, спрямованих до Високого суду південноафриканської провінції Гаутенг. Про це повідомляють "Коментарі".

Президент ПАР умовляє суд не заарештовувати Путіна: аргументація

Путін

"Було б безрозсудним, неконституційним і незаконним здійсненням повноважень, наданих уряду, оголосити війну Росії шляхом арешту президента Путіна, — цитує місцевий портал новин News 24 Рамапосу, який дав під присягою письмові свідчення у зв'язку з позовом з боку опозиційної партії "Демократичний альянс". — Було б несумісно з нашою конституцією ризикувати вступити у війну з Росією. Я маю конституційні зобов'язання захищати національний суверенітет, мир і безпеку республіки, а також поважати, захищати, заохочувати та здійснювати права народу республіки на життя та безпеку".

При цьому глава ПАР вимагав, щоб його думка не розголошувалась судом, щоб зберегти конфіденційність у взаємодії уряду ПАР та МКС.

Але Верховний суд прийняв рішення оприлюднити конфіденційну письмову відповідь Рамапоси щодо вимоги партії "Демократичний альянс" і зобов'язати уряд Південної Африки виконати вимогу Міжнародного кримінального суду, у зв'язку з виданим ним ордером на арешт Путіна.

За кілька годин після публікації судового рішення Рамапоса заявив, що не проти оприлюднення своїх письмових свідчень.

Нагадаємо, що раніше в ПАР заявили, що привезуть Путіна на саміт БРІКС, заплющивши очі на ордер МКС.

Потім у ПАР заявили, що вже не хочуть приїзду Путіна – знайшли йому заміну.

А експерти спробували відповісти на запитання, чи ризикне Путін поїхати до Туреччини чи ПАР.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ондре

18 липня 2023, 22:10

Правдоруб, так це давно було вiдомо. З Гiтлером була така ж сама ситуацiя. Там також всi наклали в штани, окрiм Великобританiї та СРСР.

Правдоруб

18 липня 2023, 21:46

не люди, а лживы трусливы шакали! ще раз переконуюсь що европе це гниль труслива яку при бажанні захватить та знищить такому фашисту к путін нічого не варто, вони всі як один наваляють в штани і падуть ниць перед путіним цим нікчемним хробаком. Світ не до людей зовсім прогнив!!!


Новини