Головна Новини Політика зовнішня політика Президент американської держави має намір прийняти юдаїзм
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент американської держави має намір прийняти юдаїзм

В Аргентині живе найчисельніша єврейська громада в Латинській Америці

28 листопада 2023, 20:19
Поділіться публікацією:

Обраний президентом Аргентини Хав'єр Мілей має намір перейти в юдаїзм, у суботу він взяв участь у єврейській церемонії у Буенос-Айресі, де отримав благословення від рабина. Про це, як повідомляють "Коментарі", передає Bloomberg із посиланням на одного із представників політика.

Президент американської держави має намір прийняти юдаїзм

Хав'єр Мілей

Новообраний президент відомий своїми правими поглядами, а також беззастережною підтримкою Ізраїлю. Хав'єр Мілей вже пообіцяв, що перенесе посольство Аргентини з Тель-Авіва до Єрусалиму, а під час візиту до США насамперед відвідав могилу юдейського авторитету ребе Менахем-Мендл Шнеєрсона. Сам Мілей назвав цю поїздку "духовним візитом".

Позиція новообраного глави Аргентини контрастує з політикою інших латиноамериканських країн, більшістю яких керують ліві. Так, президент Бразилії критикує Ізраїль за надмірне, на його думку, застосування сили в Газі, а Болівія взагалі розірвала дипломатичні відносини з єврейською державою через численні палестинські жертви в секторі Газа.

Нагадаємо, що в Аргентині мешкає 220 тисяч євреїв, що є найчисленнішою єврейською діаспорою в Латинській Америці. Серед 240 заручників, яких під час атаки на Ізраїль 7 жовтня ХАМАС узяв у заручники, був 21 громадянин Аргентини.

Тим часом, Фінляндія повністю закриє кордон із РФ: названо причину. Фінляндія тимчасово повністю перекриє кордон із Росією.

Рашисти заявили претензії на Херсон. Окупаційний "губернатор" Херсонщини розповів про свою розмову із Путіним.

А Путін у своїй великій промові про "російський світ" згадав Молотова і Сталіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини