Головна Новини Політика зовнішня політика Прем'єр розповів про подальші кроки для припинення війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Прем'єр розповів про подальші кроки для припинення війни

Шмигаль закликав інші країни продовжити санкційну політику проти агресора

14 березня 2022, 18:40 comments1239
Поділіться публікацією:

Очільник уряду Денис Шмигаль 14 березня зустрівся з прем'єрами Польщі й Литви для обговорення подальшої співпраці з  партнерами задля припинення війни в Україні. Про це повідомляють в пресслужбі Кабінету міністрів.

Прем'єр розповів про подальші кроки для припинення війни

Фото ілюстративне / Pixabay

За словами голови українського уряду наразі важливо продовження політики включення політичних та публічних діячів країни-агресора до санкційних списків та замороження їх активів. Міжнародне співтовариство повинно визнати Росію державою, яка спонсорує тероризм. Серед важливих санкцій також скасування всіх віз для російських громадян.

Прем'єр-міністр України зазначив, що керівництво нашої держави звертається до іноземних компаній, корпорацій, країн з закликами припинити торгівлю з країною-агресором та поповнення її бюджету, адже ці кошти витрачаються на закупівлю зброї, якою вбивають українців. Українські урядовці будуть звертатися до інших країн з проханням закрити морські порти для російських кораблів та заборонити європейським суднам заходити в російські порти, тобто припинити морські перевезення з країною-агресором.

До важливих санкцій також прем'єр відносить замороження валютних кореспондентських рахунків в банках та продовження санкцій проти "Сбербанку", банківської системи країни-агресора, подальше відключення її банків від системи SWIFT. Інші країни повинні запровадити  ембарго на те, що продає Росія: нафту, газ, мінерали, метали та іншу сировину, впевнений політик.

Як повідомляв портал, міністр фінансів Німеччини закликав до посилення санкцій проти агресора. Розпорядник Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва заявила 13 березня, що санкції, запроваджені Сполученими Штатами та іншими демократичними країнами, вже мають "серйозний" вплив на російську економіку і призведуть до глибокої рецесії в цьому році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини