Головна Новини Політика зовнішня політика Прем'єр Польщі закликав відібрати російські активи
commentss НОВИНИ Всі новини

Прем'єр Польщі закликав відібрати російські активи

Куди їх спрямують

22 березня 2023, 18:52
Поділіться публікацією:

Настав час конфіскувати російські активи, щоб відбудувати Україну. Про це заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький під час виступу в університеті Рупрехта-Карла у німецькому місті Гайдельберг, передають "Коментарі".

Прем'єр Польщі закликав відібрати російські активи

Польща - за Україну

За його словами, Європа має виявити сильнішу політичну волю для підтримки України. Адже агресори повинні знати, що рано чи пізно доведеться платити за завдану шкоду. Моравецький зазначив, що зараз війна йде за спільні європейські цінності та українці воюють не лише за себе, а й за свободу усієї Європи.

Нагадаємо, що в ніч на середу Росія завдала удару дронами по ліцею та гуртожитку в Київській області — загинуло як мінімум семеро людей. Його прокоментувала посол США в Україні.

Цього ж дня ракетної атаки зазнало Запоріжжя — у місті було чути близько десятка вибухів. Одна з ракет потрапила до дев'ятиповерхового будинку, ще одна у дах багатоповерхівки, не здетонувавши. Як повідомив секретар Запорізької міськради Анатолій Куртєв, внаслідок влучання та вибуху поранення різного ступеня тяжкості отримали 25 осіб. Одна із них від отриманих травм померла у лікарні.

Крім того, експерти обговорили, чи Україна готова повертати Крим і чи розуміють своє приречене становище рашисти.

Ще кілька років тому було більш-менш зрозуміло, що Крим якщо не назавжди, то надовго в РФ, тепер такої впевненості немає. Засновник соціологічної компанії Active Group, політичний експерт Андрій Єрьоменко міркує так:

"Чи розуміє щось Росія – ми не знаємо. Але ми однозначно бачимо, що не було жодних урочистостей на річницю окупації Криму (як кажуть у РФ – "приєднання"). Усі попередні роки були якісь пишні свята, концерти тощо. Зараз — ні. Тільки відбувся візит когось, дуже схожого (або не дуже схожого) на Путіна. От власне і все. І це яскравий маркер. Другий не менш яскравий маркер — у Криму вартість нерухомості різко впала, а кількість угод — зросла. Тобто, народ намагається продати квартири та будинки за будь-які гроші. І поїхати. Я не знаю, чи це ті щури, про яких говорив Зеленський. Але це явна ознака того, що з Криму почався вихід тих, хто думав, що там – надовго, а то й назавжди”.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини