Головна Новини Політика зовнішня політика Представник ЄС розповів, для чого Росія із Китаєм об'єднують сили
commentss НОВИНИ Всі новини

Представник ЄС розповів, для чого Росія із Китаєм об'єднують сили

Москва й Пекін користуються схожою мовою, коли говорять про західні країни

30 березня 2021, 08:19
Поділіться публікацією:

Китай і Російська Федерація об'єднують свої сили для того, щоб протистояти Заходу. Таку думку висловив верховний представник ЄС із зовнішньої політики й безпеки Жозеп Боррель, передає РБК-Україна з посиланням на DW.

Представник ЄС розповів, для чого Росія із Китаєм об'єднують сили

Представник ЄС розповів, для чого Росія із Китаєм об'єднують сили - фото з відкритих джерел

За словами Борреля, зближення цих двох країн насамперед ґрунтується на неприйнятті демократичних цінностей і протидії тому, що обидві країни вважають "втручанням" у свої внутрішні справи. Боррель вважає, що Москва й Пекін користуються схожою мовою, коли говорять про західні країни.

Представник ЄС вважає, що Китай і Росія мають намір стати більш економічно незалежними від Заходу. Однак, за його словами, КНР в цьому питанні має безперечну перевагу перед РФ, оскільки Росія ніколи не виступала в якості великого економічного суперника або торгового  партнера західних країн.

Нагадаємо, що Міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф і глава МЗС Китаю Ван Йі підписали в Тегерані угоду "Про політичну, стратегічну та економічну співпрацю. Експерти вважають, що Іран є вкрай важливим для реалізації китайських логістичних та інфраструктурних проектів, що зв'язують Південну і Східну Азію з Середземним морем через Суецький канал, Червоне море, Південний Кавказ і Туреччину. Це має величезне значення для виконання своїх завдань у вибудовуванні транспортних коридорів "Нового Шовкового шляху". За словами фахівців, ми є свідками становлення світової антиамериканської вісі Пекін-Тегеран-Москва. ця вісь буде ворожою для США. Вона буде прямо підривати зовнішньополітичні зусилля Штатів і буде менше залежати від глобального центру світової політики, ніж це було в період останніх трьох десятиліть після перемоги США в холодній війні з Радянським Союзом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

иван

30 березня 2021, 09:10

Констатировать факт собственного бессилия - это все, что Европе остается.


Новини