Головна Новини Політика зовнішня політика Представник Держдепартаменту США повідомив суму наданої Україні допомоги в оборонній безпеці
commentss НОВИНИ Всі новини

Представник Держдепартаменту США повідомив суму наданої Україні допомоги в оборонній безпеці

У грудні США надали Україні оборонну допомогу в розмірі 200 млн доларів

19 січня 2022, 15:11
Поділіться публікацією:

У грудні уряд США схвалив 200 мільйонів доларів додаткової допомоги Україні в оборонній безпеці. Таку заяву зробив у середу, 19 січня, високопоставлений представник Держдепартаменту. Про це повідомляє Reuters.

Представник Держдепартаменту США повідомив суму наданої Україні допомоги в оборонній безпеці

Державні прапори України та США - фото з відкритих джерел

"Ми віддані суверенітету та територіальній цілісності України і будемо продовжувати надавати Україні необхідну підтримку", – сказав чиновник журналістам, подорожуючи разом із держсекретарем США Ентоні Блінкеном.

Блінкен прибув до України у середу, 19 січня, на тлі побоювання Києва та його західних союзників щодо десятків тисяч російських військових, які скупчилися на кордоні з Україною. 

Росія заперечує плани нового військового наступу.

Як повідомляли раніше "Коментарі", держсекретар США Ентоні Блінкен прибув до Києва, щоб зупинити дипломатичний тиск та розрядити напругу з Москвою щодо України, попередивши, що Росія може почати нову атаку в "дуже короткий термін". 

Блінкен зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським, а потім поїде до Берліна для переговорів з союзниками, після чого поїде в Женеву, щоб зустрітися з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим, адже минулого тижня переговори не дали прориву. У розмові з дипломатами в посольстві США в Києві Блінкен сказав, що сильно сподівається, що Росія зможе дотримуватися дипломатичного мирного шляху, коли він зустрінеться з Лавровим, і попередив, що президент Росії Володимир Путін може віддати наказ про атаку в найкоротші терміни.

За словами Блінкена, дії Росії привернули увагу Вашингтона, а також його союзників у Європі та за її межами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини