Головна Новини Політика зовнішня політика "Пожартував": Лукашенко про свої слова щодо атаки на Польщу
commentss НОВИНИ Всі новини

"Пожартував": Лукашенко про свої слова щодо атаки на Польщу

Глава Білорусі раніше заявляв, що вагнерівці, які перебазувалися до Білорусі, хочуть здійснити "екскурсію" на територію Польщі

1 серпня 2023, 16:36
Поділіться публікацією:

Голова Білорусі Олександр Лукашенко дезавуював свої попередні заяви про бажання ПВК "Вагнер" вдертися на територію Польщі. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на заяву Лукашенка, яку наводить білоруське державне агентство БЕЛТА.

"Пожартував": Лукашенко про свої слова щодо атаки на Польщу

"Жартівник" Лукашенко

Після різких заяв керівництва Польщі та Литви, білоруський керманич почав стверджувати, що він "пожартував" про наміри вагнерівців поїхати "на екскурсію в Жешув".

"Я пожартував, що "вагнерівці" між собою перешіптуються: на екскурсію в Жешув сходимо. Чому? Тому що техніка й озброєння йшли з Жешува туди, де під Бахмутом воювали ці "вагнерівці". Там загинули тисячі їхніх хлопців. І вони це їм не пробачать", – заявив Лукашенко.

На повному серйозі він стверджує, що польска влада має дякувати йому за те, "що ми запросили до себе цих бійців". 

"Тому нехай моляться, що ми тримаємо їх, ще якось забезпечуємо. Інакше вони без нас би просочилися туди і вломили б так цьому Жешуву і Варшаві, що мало б не здалося. Тому мені дорікати не треба, а нехай скажуть спасибі", – каже Лукашенко.

Нагадаємо, що раніше Лукашенко говорив, що його "почали напружувати "вагнерівці". Мовляв, вони хочуть "прогулятися" на територію Польщу.

Перед цим найманці, які 23-24 червня підняли заколот в Росії, перемістилися до Білорусі. Стверджується, що посередником між ватажком ПВК "Вагнер" Пригожиним та Путіним виступив Олександр Лукашенко. Згідно домовленностями між головою РФ та Пригожиним, вагнерівцям дали можливість "піти до Білорусі".

Тим часом, у Дуди заявили про невдячність України: у МЗС України відреагували

Глава кремлівського Генштабу "приїхав на фронт"

А вчені оголосили, що липень став найспекотнішим місяцем у світі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини