Головна Новини Політика зовнішня політика Експерт розповів, як Україні повернутися до "зеленого" списку ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт розповів, як Україні повернутися до "зеленого" списку ЄС

Експерт вважає, що для українських туристів нововведення не буде критичним

10 листопада 2021, 10:22
Поділіться публікацією:

Європейський Союз виключив Україну зі списку безпечних країн для мандрівок. Як це позначиться на мандрівниках і коли Україна зможе повернутися до "зеленого списку"? На ці запитання відповів порталу "Коментарі" виконавчий директор Української Асоціації турагентств Павло Григораш.

Експерт розповів, як Україні повернутися до "зеленого" списку ЄС

ЄС виключив Україну із зеленого списку - фото: Pixabay

Експерт зазначає, що список — це не більше ніж просто рекомендація. Кожна країна має владу приймати рішення самостійно. До того ж більшість популярних серед туристів зимових напрямків, на які організовуються пакетні тури, знаходяться за межами Європи (Єгипет, ОАЕ, Домініканська республіка, Мексика, Занзібар, Шрі-Ланка тощо). Таким чином, для українських туристів це нововведення не буде критичним.

Для того, щоб Україна знову опинилась у "зеленому" списку, потрібно повернути показники по коронавірусу в допустимі кордони. Павло Григораш вважає, що це питання вакцинації.

"Україна за відсотком вакцинованого населення знаходиться внизу списку", — наголосив Павло Григораш.

Згідно з офіційними даними, на сьогодні в Україні вакциновано лише 18,3% (19,6 млн людей всього та 8,06 млн вакциновано повністю). До речі, поряд з Україною в цьому списку знаходиться Бангладеш, де вакциновано 19% мешканців (37,4 млн осіб).

Нагадаємо, що 9 листопада на офіційному сайті Ради ЄС заявили про виключення України зі списку безпечних країн для подорожей. У документі зазначається, що рішення не виключає можливості для держав-членів скасувати тимчасове обмеження на несуттєві поїздки до ЄС для повністю вакцинованих мандрівників.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини